Zanimljivosti

FHM se izvinio Andreju Pejiću

FHM se izvinio Andreju Pejiću
Podeli dalje

Prestižni muški magazin FHM, ‘izvinio‘ se najpopularnijem (našeg porekla) manekenu Andreju Pejiću za više nanetih uvreda koje je napravio i objavio na svom zvaničnom sajtu.

Andrej PejićPrestižni muški magazin FHM, ‘izvinio‘ se najpopularnijem (našeg porekla) manekenu Andreju Pejiću za više nanetih uvreda koje je napravio i objavio na svom zvaničnom sajtu.
 
Andrej Pejić - FendiPre nekih mesec dana, na njihovom sajtu je osvanula lista 100 najseksi žena sveta, na kojoj je ovaj maneken zauzeo 98 mesto. Pored toga, nazivan je i nepriličnim imenima, poput ‘stvar‘ ‘gender-bender‘ – iliti osoba koja se oblači i ponaša kao osoba suprotnog pola (epitet pogrdnog značenja) i slično.

Dalje je na sajtu – a od strane autora, između ostalog, navedeno:

Iako je njegov seksualni identitet izrazito dvosmislen, dizajneri ga veličaju kao sledeću veliku stvar. Mišljenja smo da je ‘stvar’ vrlo precizno upotrebljena…dodajte korpu za povraćanje.

Kako je odziv u javnosti bio izuzetno negativan, čelnici su izbrisali sporni tekst i uklonili njegovo ime sa liste najseksi žena sveta, ali izvesni američki bloger ‘pustio je u javnost‘ screen shot intervjua čime je sve ponovo isplivalo na površinu i zbog čega je FHM morao i zvanično da istupi i uputi javno izvinjenje 19-godišnjem Andreju Pejiću.

Prekasno i vrlo šturo izvinjenje, lični je stav ovog autora, a Vi se uputite pravo na sajt FHM-a i procenite sami.


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu