Zanimljivosti

FHM se izvinio Andreju Pejiću

FHM se izvinio Andreju Pejiću
Prestižni muški magazin FHM, ‘izvinio‘ se najpopularnijem (našeg porekla) manekenu Andreju Pejiću za više nanetih uvreda koje je napravio i objavio na svom zvaničnom sajtu.

Andrej PejićPrestižni muški magazin FHM, ‘izvinio‘ se najpopularnijem (našeg porekla) manekenu Andreju Pejiću za više nanetih uvreda koje je napravio i objavio na svom zvaničnom sajtu.
 
Andrej Pejić - FendiPre nekih mesec dana, na njihovom sajtu je osvanula lista 100 najseksi žena sveta, na kojoj je ovaj maneken zauzeo 98 mesto. Pored toga, nazivan je i nepriličnim imenima, poput ‘stvar‘ ‘gender-bender‘ – iliti osoba koja se oblači i ponaša kao osoba suprotnog pola (epitet pogrdnog značenja) i slično.

Dalje je na sajtu – a od strane autora, između ostalog, navedeno:

Iako je njegov seksualni identitet izrazito dvosmislen, dizajneri ga veličaju kao sledeću veliku stvar. Mišljenja smo da je ‘stvar’ vrlo precizno upotrebljena…dodajte korpu za povraćanje.

Kako je odziv u javnosti bio izuzetno negativan, čelnici su izbrisali sporni tekst i uklonili njegovo ime sa liste najseksi žena sveta, ali izvesni američki bloger ‘pustio je u javnost‘ screen shot intervjua čime je sve ponovo isplivalo na površinu i zbog čega je FHM morao i zvanično da istupi i uputi javno izvinjenje 19-godišnjem Andreju Pejiću.

Prekasno i vrlo šturo izvinjenje, lični je stav ovog autora, a Vi se uputite pravo na sajt FHM-a i procenite sami.

Fb komentari

Facebook