Zanimljivosti

Gde su spavali poznati pisci

Gde su spavali poznati pisci
Podeli dalje

gde su spavali poznati pisciU prirodi nam je da se interesujemo kako drugi žive i rade, naročito ako su poznati poput pisaca, na primer. Spavaće sobe, recimo, mnogo toga govore o njima i u tu svrhu, sajt Apartment Therapy se pozabavio time i evo zanimljivih fotografija spavaćih soba nekih od najčuvenijih pisaca.

U prirodi nam je da se interesujemo kako drugi žive i rade, naročito ako su poznati poput pisaca, na primer. Spavaće sobe, recimo, mnogo toga govore o njima i u tu svrhu, sajt Apartment Therapy se pozabavio time i evo zanimljivih fotografija spavaćih soba nekih od najčuvenijih pisaca.
 

#1. Truman Capote
Jednostavna i elegantna spavaća soba u Hamptonovima.
 
#2. Virginia Woolf
Spavaća soba prepuna detalja, uz kolekciju njenih knjiga i rukopisa, od kojih je neke spasila i sačuvala reizdajući ih u koloru.
 
#3. Ernest Hemingway
Spavaća soba koja deluje kao da se nalazite pod vodom, u njegovom domu u Key Westu.
 
#4. Sylvia Plath
Dobitnica Pulicerove nagrade, nekoliko meseci je živela u Barbizon hotelu za žene – svedeno, nenametljivo i jednostavno.
 
#5. Victor Hugo
Tamna, bogato opremljena i vrišteće crvena spavaća soba u njegovom pariskom domu – upravo onakva kakvu biste i očekivali od pisca pod jakim uticajem pokreta romantizma.
 

#6. Emily Dickinson
Spavaća soba je prostor u kojem je ova književnica napisala većinu svojih dela, upravo za ovim stolom; čisto, svetlo, prostrano i odiše skupom jednostavnošću.

Bilo da posluži kao inspiracija za neko vaše sopstveno preuređenje ili kao uvid iz malo drugačijeg ugla u svet poznatih pisaca, fotografije i sam prostor u kojem su provodili dosta vremena, vrlo su zanimljivi.

Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu