Zanimljivosti

Grammy 2011 – retrospektiva

Grammy 2011 – retrospektiva
Podeli dalje

Završi se još jedna, 53 po redu dodela prestižnih Grammy nagrada. Dosta izvođača, fantastičnih (i onih malo manje) pesama, pogodaka i promašaja i…ovaj «red carpet event» još jednom je pokazao da u Americi ništa nije nemoguće, neizvodljivo ni (previše) šokantno.

 

 

Završi se još jedna, 53 po redu dodela prestižnih Grammy nagrada. Dosta izvođača, fantastičnih (i onih malo manje) pesama, pogodaka i promašaja i…ovaj «red carpet event» još jednom je pokazao da u Americi ništa nije nemoguće, neizvodljivo ni (previše) šokantno. Da krenemo redom.
 
Mesecima unazad, kada su objavljene nominacije, spekulisalo se o mogućim favoritima i pobednicima. Jedan od njih, svakako je Eminem. Postojala su velika očekivanja da osvoji Grammy za najbolji album godine i time dobije 14 po redu statuu; međutim, iznenađenje je bilo da je za najbolji album godine proglašen «The Suburbs», grupe Arcade Fire. Za utehu mu ostaje da je pobedio u kategoriji najboljeg rep albuma.  

Ipak, Eminem nije jedini koji je »izvisio» noćas. U kategoriji novih izvođača, titulu najboljeg – umesto očekivanog Džastina Bibera, nagradu je ponela Esperanza Spalding i time razočarala hordu zaljubljenih tinejdžerki širom sveta.

 
 

Iznenađenje večeri je svakako Lady Antebellum, koja je ponela Grammy-je za najbolji county album, najbolju country pesmu, kao i pesmu godine. Pored nje, i Lady Gaga je osvojila nekolicinu nagrada, i to u kategoriji najbolji pop album, najbolje žensko pop izvođenje, kao i najbolji muzički video kratke forme za pesmu «Bad romance»; dok je Rihanna osvojila nagradu za najbolju dance pesmu, za «Only girl» – sasvim zasluženo.

 
 

Kada su u pitanju scenski nastupi, bilo ih je dosta i dosta dobrih. Rihanna i Eminem «rasturili» su scenu izvođenjem popularne pesme «Love the way you lie»; kao i Rihanna i Drake, sa pesmom «What’s my name». Džastin Biber, zajedno sa Usher-om i Jaden Smith-om bukvalno je zapalio scenu, izvodivši numere «Never say never», «Baby» i «OMG».

 
 
Pogledajte Cee Lo i Gwyneth Forget You

Sa druge strane, bilo je i potpuno bezveze šokantnih nastupa. Cee Lo se na sceni pojavio u odeći od perja i prevelikim naočarima za sunce (kao tamnoputi pandan Elton Džonu, šta li). Društvo su mu pravili Mapetovci i fantastična Gwyneth Paltrow, koja je izgledala bolje nego ikad, u crnom, pripijenom izazovnom kombinezonu.

Ipak, najveće i najoprečnije komentare izazvala je, ko drugi no, Lady Gaga, već na samom dolasku na ovu prestižnu muzičku manifestaciju. Nju su, naime, na događaj donela četvorica oskudno odevenih muškaraca, u pratnji jedne manekenke – u jajetu! E sad, da li jaje ili materica – kako je izjavila njen PR, rekavši i to da je Lady Gaga unutra u hibernaciji, pripremajući se dušom i telom za nastup i pomeranje sveta istim. Degutantno ili ne tek, Lady Gaga je još jednom uspela da izazove ono čemu svi celebrity teže – da svi pričaju o njoj.
 
 

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook

Zaprati nas na Instagramu