Zanimljivosti

Inspirativne reklame

Inspirativne reklame
Podeli dalje

inspirativne reklameSvet marketinga i advertajzinga je sve nemilosrdniji. Bombardovani smo sa svih strana oglasima, banerima, bilbordima i brendovi su primorani da pronađu nov, drugačiji i kreativniji vid promocije svojih proizvoda, radi skretanje pažnje potencijalnom potrošaču. Predstavljam vam nekolicinu inspirativnih reklama.

Svet marketinga i advertajzinga je sve nemilosrdniji. Bombardovani smo sa svih strana oglasima, banerima, bilbordima i brendovi su primorani da pronađu nov, drugačiji i kreativniji vid promocije svojih proizvoda, radi skretanje pažnje potencijalnom potrošaču. Predstavljam vam nekolicinu inspirativnih reklama.

#1. Wonderbra dekolte

Iako jedna od starijih reklama, u pitanju je jedna od najboljih a opet, tako jednostavnih kreativnih rešenja. Reklamu je uradila agencija TBWA/HUNT/LASCARIS iz Južne Afrike, za potrebe promocije nove linije Wonderbra brushaltera.

 

#2. Ljuljaška reklama
Reklama američkog Centra za omladinu i porodicu koja ima za cilj podizanje svesti o pozitivnom uticaju roditelja u učenju sa svojom decom. Reklamu je radila agencija Cramer-Krasselt, čija je parola ‘Make friends, not ads’.
 

#3. Podsticajno zagrevanje
U pitanju je vrlo inventivna reklama za jedan wellness klub, osmišljena tako da čitanje postera zahteva jednu vrstu zagrevanja, čineći da potencijalni klijenti od prvog susreta sa brendom kreću put zdravijeg života. Reklamu je radial agencija Ogilvy, ukrajinski ogranak.

#4. Sklanjajte hemiju od dece
Institut za bezbednost potrošača u Holandiji, izneo je alarmantan podatak da svake godine u nesreći sa kućnom hemijom strada oko 7000 osoba, od čega su najveći broj deca ispod 5 godina. S tim u vezi, agencija Lemz, Amsterdam, Netherlands napravila je jednostavnu a efektnu reklamu kako izgleda kućna hemija očima deteta – kada se posmatra iz drugog ugla, apelujući na roditelje da iste sklone na odgovarajuća mesta i daleko od očiju i ruku svoje dece.

#5. Hot Weels
Vrlo efektna i dobro pozicionirana reklama, koja podstiče decu i očeve na priču a možda i kupovinu Hot Weels automobile. Reklamu je radila agencija Ogilvy u Kolumbiji.

#6. Victoria’s secret veš
Bilbord kampanja sa fantastičnom upotrebom QR koda koji otkriva da devojke nisu nage, već nose Victoria’s Secret veš koji je ‘više seksi od kože’. Kampanju je radila škola advertajzinga Majami iz Njujorka.

Koja se vama reklama naročito dopada i zašto? Predložite i vi neke svoje primere uspešnih inspirativnih kampanja.

 


Podeli dalje

Facebook