Zanimljivosti

Izjava britanske kraljice izazvala viralne meme reakcije

Izjava britanske kraljice izazvala viralne meme reakcije
Podeli dalje

#onokad izjava britanske kraljice bude zapamćena, ne toliko po snažnoj poruci, koliko po neočekivanim reakcijama poteklim sa društvenih mreža.

O čemu se radi?

Obraćanje britanske kraljice obezbedilo je naciji, ali i celom svetu, kako malo mira, tako i povod za – možemo slobodno reći – pandemiju meme fotografija i preko potrebnog smeha ovih dana.

britanska kraljica meme

Naime, izbor toalete za obraćanje u ovim teškim trenucima, kod mnogih kreativaca je izazvao želju da se iskaže onako kako samo kreativci mogu – okretanjem svega na šalu. Za one manje upućene, upravo je zelena boja ona koja olakšava razdvajanje subjekta od pozadine i olakšava foto manipulaciju u alatima kao što je Photoshop. I, gotovo trenutno, izjava britanske kraljice u zelenoj haljini prouzrokovala je da su se pojavile brojne fotografije ovog tipa:

Ideja je, inače, potekla sa Twittera a iza svega stoji Peter Chiykowski, samoproklamovani neautorizovani obrađivač kraljičinih fotografija. A ako vam ova Peterova ideja sama po sebi nije dovoljna, čovek je višestruko talentovani digitalni pripovedač koji stoji i iza projekta The Story Engine. U pitanju je set od 180 karata koje služe za kreiranje bezbroj priča za bilo koju svrhu – od content marketinga pa sve do igranja igara, osmišljavanja horor i priča iz fantazije. Karte se u slobodnoj prodaji mogu kupiti po ceni od oko 30 dolara, dok je u ovo vreme pandemije korona virusa moguće besplatno preuzimanje digitalnog seta karata, ostavljanjem maila na ovom linku.

Za kraj, pozivamo vas da bacite pogled na Peterov Twitter nalog i kažete nam koja vam se od kraljičinih meme fotki najviše dopada 😊


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook