Zanimljivosti

Kad sekta razori brak: Katie Holmes i Tom Cruise

Kad sekta razori brak: Katie Holmes i Tom Cruise
Podeli dalje

Prošlog petka, svetom je odjeknula vest kako se holivudski zlatni par Tom Cruise i Katie Holmes razvodi. Od tada, bukvalno smo zasuti člancima i izveštavanjima o svakom njihovom narednom koraku, razlozima za razvod, ko je koga prvi napustio, šta će biti sa detetom i slično. A istina je izgleda samo jedna – Sajentologija.

Onog trenutka kada je postalo izvesno da će mala Suri postati deo sve ozbiljnije zabrinjavajuće sekte iliti Sajentološke crkve, Katie je podvukla crtu, rekla Dosta! i podnela za razvod braka. Bajka koja je to odavno prestala da bude, tako je dobila i svoj zvanični kraj, 29. juna.  
Kako je Suri napunila 6 godina – doba kada se deca sajentologa obično šalju u specijalizovanu Sea Org školu koja je nalik na crkveni sektaški red, Katie je shvatila da je krajnje vreme da preuzme stvari u svoje ruke i zaštiti dete od očigledno loših uticaja i diskutabilnog verskog opredeljenja svog, uskoro bivšeg, supruga. Zbog toga je zahtev za razvod braka podnela u Njujorku, gde je izvesnije da će dobiti samostalno starateljstvo nad ćerkom i izvući je iz kandži ove ovog opasnog reda koji im je poslednjih godina diktirao živote. Katie, takođe, želi ćerki da obezbedi normalan, miran i staložen život, okružen ljudima koji je vole i prijateljima sa kojima bi se igrala, a koje nije mogla da ima.
Ovaj potez razjario je, kako samog Toma, tako i Sajentologe koji su, kako prenose svetski mediji, počeli da prate svaki korak Katie i njene ćerke, a što su dokumentovali i novinari portala TMZ.
Bilo kako bilo, oči javnosti uprte su u slučaj Holmes/Cruise sa nadom da će mala Surie iz svega izaći kao pobednik u smislu da će konačno možda dobiti šansu da vodi normalan život, poput svojih vršnjaka.

Podeli dalje

Facebook