Zanimljivosti

Ljubičasta je Pantone boja godine 2018

Ljubičasta je Pantone boja godine 2018
Podeli dalje

Za sve koje zanima, ljubičasta je Pantone boja godine 2018. i biće dostupna i kroz Pantone Color Systems i kao Pantone Cotton and Plastic Standards.


Šta ovo znači?

Tradicija koju kompanija Pantone sprovodi od 2000. godine kao vid motivacije i inspiracije za vreme koje dolazi. Ovaj potez su prihvatile i mnoge druge kompanije, naročito iz make-up i modne industrije, pa tako imamo čitave kolekcije šminke i garderobe koja se kreira u skladu sa bojama za tu godinu.

pantone boja godine 2018 ljubičasta

Što bi rekao The New York Times, budućnost je ljubičasta 🙂 Pantone boja godine 2018 donosi nam originalnost, genijalnost i vizionarsko razmišljanje koje je usmereno ka budućnosti.. Kako je Leatrice Eisman, izvršna direktorka The Pantone Color Institute istakla:

„Živimo u vremenu koje zahteva inventivnost i maštu. To je upravo vrsta kreativne inspiracije koja je autohtona Pantone 18-3838 ljubičastoj boji, boji sa plavom osnovom koja našu svesnost i potencijal stavlja na viši nivo. Od istraživanja novih tehnologija i velike galaksije, do umetničkih ekspresija i duhovne refleksije, intuitivna ljubičasta osvetljava put ka onom što će tek doći.“

A kad već govorimo o modnim trendovima, ljubičasta je definitivno tu da zavlada i smatra se novom crnom za naredne sezone! Od gaarderobe, preko šminke i nakita, pa sve do boje kose, ljubičasta je nešto što ćemo često viđati u vremenu koje dolazi.

modni trendovi u pantone boja godine 2018


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment