Zanimljivosti

Moj lepi park – Festival u čast očuvanja životne okoline

Moj lepi park – Festival u čast očuvanja životne okoline
Podeli dalje

Festival Moj lepi park u organizaciji organizacije „Moj lepi grad“ i partnera održaće se 21.9.2018 sa početkom u 10 časova u Bloku 19a na Novom Beogradu.

Zamišljen kao jednodnevni događaj sa velikim brojem raznovrsnih aktivnosti i podaktivnosti, festival Moj lepi park ima cilj da ukaže na potrebu za  više uređenih i oplemenjenih zelenih površina u gradovima kao i promovisanje zdravog načina života u urbanim sredinama i zdravih životnih navika. Pored toga, na festival će biti predstavljen i projekat Eko oaza Blok 19a, kao stvarni primer svega što se tokom događaja promoviše.

Među partnerima festivala nalaze se TSB – Teniski savez Beograda, KSS – Košarkaški savez Beograda, OŠ „Laza Kostić“ i OŠ „Jovan Dučić“, a neke od ključnih aktivnosti festivala su:

1. Ekološko – ornitološka radionica „Eko oaza Blok 19a“, koja ima za zadatak da ukaže na značaj zelenila i ptica u urbanoj sredini. U okviru ornitološke radionice pored edukacije o značaju ptica, prepoznavanju vrsta, načinima hranjena, značaju drveća i niskog zelenila za njihovo gnežđenje i hranjenje u urbanoj sredini biće organizovana i praktična radionica pravljenja hranilica sa farbanjem i postavljanjem kućica za ptice.

Moj lepi park u bloku 19a

2. Sportske radionice – Ovo će svakako biti najzanimljiviji deo festivala, bar za najmlađe posetioce. Badminton, Mini tenis, Mini basket, fudbal, odbojka i brojne druge sportske aktivnosti uz boravak na otvorenom garantuju nezaboravne trenutke druženja i zabave.

3. Onlajn kviz znanja „Eko oaza“ sa nagradnom komponentom. Pored edukativno-informativnog karaktera kroz različite zadatke kviz će imati i ulogu da bliže poveže ciljnu grupu sa projektom „Eko oaza Blok 19a“.

Pozivamo sve ljubitelje prirode, zdravog pogleda na život i zdravih navika, da posete „Moj lepi park“ 21.9.2018 od 10 časova i budu deo jednog kreativnog pogleda na zelenije sutra.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook