Zanimljivosti

Najbolji govori sa Golden Globes 2017

Najbolji govori sa Golden Globes 2017

Pored mode i samih nagrada, ovo su najbolji govori sa Golden Globes 2017 koji nose snažnu poruku, ne samo za one kojima je namenjena.

Unazad nekoliko godina, svedoci smo da govori povodom dobijanja nagrada ne služe samo za zahvaljivanje publici i saradnicima, već i da se prenese važna i snažna poruka. Ove godine, 74-ta dodela Zlatnih globusa nije bila izuzetak, pa tako imamo poruke koje su nam uputili neki od dobitnika ove prestižne filmske i TV nagrade.
Od svih nagrađenih, kao najbolji govori sa Golden Globes 2017 prenosimo vam one koji su izrekli Meryl Streep, Emma Stone i Ryan Gosling.

Meryl Streep je svoj govor iznela u znak zahvalnosti za dobijanje nagrade za životno delo, ali nije propustila priliku da ga „oboji“ političkim bojama, usmerivši ga direktno protiv Donalda Trumpa i njegove ideje da se doseljenici vrate odakle su i došli, ceo govor pogledajte ovde:

Emma Stone je noćas osvojila svoju prvu Golden Globes statuu i tom prilikom je izrekla dirljiv govor koji sada prenosimo:

„Mislim da su nada i kreativnost dve najvažnije stvari na svetu i da je ovaj film upravo o tome. Zato, svm kreativnim osobama tamo, kojima su vrata zalupljlivana ispred nosa – bilo metaforički ili fizički – ili glumcima kojima su prekidali audicije, ili su čekali na poziv koji nikada nije stigao. Ili, bilo kome tamo, stvarno, ko oseća da želi da odustane ali pronađe način da ustane i nastavi dalje, delim ovo (nagradu) sa vama. Hvala vam mnogo na tome. Hvala vam.“

Ryan Gosling je svoj govor posvetio svojoj supruzi i majci njegovih ćerki, Evi Mendez i – bez imalo dvojbe – ovo je govor koji nosi poruku koju bi svaka žena poželela da čuje od svog muškarca:

„Ne možete stajati ovde, bez da stojite na ramenima planine ljudi. I nema se vremena da se zahvalim svima i  zato bih želeo da se zahvalim jednoj osobi na adekvatan način i da kažem da, dok sam pevao i igrao i svirao klavir i imao jedno od najboljih iskustava na filmu ikad, moja dama je podizala našu ćerku, trudna sa drugom i pokušavala da pomogne bratu koji se borio sa rakom.
Da nije uradila sve to da bih ja mogao da doživim ovo iskustvo, sigurno bi danas neko drugi umesto mene stajao ovde. Dušo, hvala ti.
Mojim ćerkama, Amandi i Esmeraldi, volim vas. I ako mogu, posvetio bih ovu nagradu u znak sećanja na Evinog brata, Juan Carlosa Mendeza.“

Fb komentari

Facebook

Organ Vlasti Instagram