Zanimljivosti

Najbolji poslodavac 2012

Najbolji poslodavac 2012
Podeli dalje

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike sinoć je održana godišnja dodela nagrada za nagradu Najbolji poslodavac, u okviru istraživanja koje tradicionalno izvodi kompanija Infostud.

 

 

Ove godine, za priznanje koje dodeljuju sami zaposleni, prijavilo se čak 57 firmi – mala, srednja preduzeća i velike kompanije, što je i najveći dosadašnji uspeh. Novina je da je, ovoga puta, u izboru bilo i pet preduzeća iz javnog i komunalnog sektora, što je najveći broj od kada se istraživanje sprovodi. Titulu najboljeg poslodavca u ovoj kategoriji ponelo je preduzeće Gerontološki centar Subotica, koje je i prošle godine bilo među nagrađenima.
Telekom Srbija

Pored nagrada koje su izglasali zaposleni u kompanijama u Srbiji, a koje možete pronaći na sajtu Najbolji poslodavac, ove godine posebna nagrada dodeljena je kompanijama za koje su glasali oni koji posao traže. Anketa koja je sprovedena na sajtu Poslovi Infostud u kojoj je učestvovalo preko 2.500 ljudi, pokazala je da je Najpoželjniji poslodavac u Srbiji – kompanija Telekom Srbija. Na drugom mestu je još jedna telekomunikaciona kompanija – Telenor d.o.o., dok je treći najpoželjniji poslodavac u Srbiji kompanije Naftna industrija Srbije a.d.

Telenor doo

Zbirni rezultati istraživanja su pokazali  da je zadovoljstvo zaposlenih u javnom sektoru više od zaposlenih u privatnim firmama – a što je i za očekivati, obzirom na samu delatnost i specifičnu vrstu posla. Ipak, u odnosu na prethodno istraživanje, rezultati su pokazali da je došlo do pozitivnih promena i da su rezultati iz godine u godinu sve bolji. Najvišom ocenom ispitanici su ocenili svoju lojalnost, međuljudske odnose i radne uslove; dok je oblast koju su ocenili najniže na nivou svih kompanija – korporativna komunikacija.  Pored toga, istraživanje je pokazalo da bi zaposleniji bili zadovoljniji ukoliko bi imali mogućnost kliznog radnog vremena, kao i bolje karijerno usmeravanje, više šanse za hijerarhijsko napredovanje i veću sigurnost posla.

NIS a.d.

Cilj ovog istraživanja je da se utvrde faktori upravljanja ljudskim resursima, na kojima kompanije u Srbiji treba dodatno da rade kako bi stvorile timove sa kojima će lakše zajedno dolaziti do poslovnih uspeha, kao i da se prepoznaju i nagrade kompanije koje najviše vode računa o zadovoljstvu svojih zaposlenih.

Spisak svih nagrađenih kompanija možete pročitati na sajtu Najbolji poslodavac, a delić atmosfere sa dodele nagrada održane u Vili Jelena, pogledajte na našoj Facebook stranici.

Podeli dalje

Facebook