Zanimljivosti

Najtraženije na Guglu 2018

Najtraženije na Guglu 2018
Podeli dalje

Šta je to bilo najtraženije na Guglu 2018 godine, globalno i u lokalu? Evo šta kaže, sada već tradicionalni, godišnji izveštaj najvećeg internet pretraživača.

I dok se svet u godini koja je na izmaku bavio bebom koja poprvi put čuje svoju mamu, Svetskim prvenstvom, Megan Markl, Demi Lovato iSilvestrom Staloneom, u Srbiji je situacija nešto sasvim drugačija.

Čitav mentalitet, društveno-političke situacije, pa i raspoloženjemože se sagledati na osnovu najtraženijih Gugl pretraga jedne zemlje. Šta nam govore podaci vezani za Srbiju?

Najtraženiji pojam u Srbiji, u poređenju sa prethodnom godinom bio je – verovali ili ne – Zadruga. Najtraženiji događaj Svetsko prvenstvo, TV serija Ubice mog oca.

’leba i igara, što bi rekao narod. U zemlji u kojoj se „vrši pritisak na nezavisne medije, političku opoziciju iorganizacije civilnog društva“ kako je ocenjeno u organizaciji Freedom House, ne čudi što ljude ponajviše zanima upravo – Zadruga. Ili što gledamo samo sporti TV sapunice. U zemlji u kojoj gotovo i da nema drugog izbora, uprkos internetu i svim mogućnostima koje nam pruža, i dalje prednjači jeftina zabava, odsustvo svakog moralnog kompasa i sapunice iz jeftine turske produkcije – uz par domaćih izuzetaka.

Nadamo se da će sledeća godina doneti nove i drugačije rezultate – da pokušamo da predvidimo koje? Ostavite vaša predviđanja u komentarima.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment