Zanimljivosti

Napravite sami fotografiju na canvas platnu

Napravite sami fotografiju na canvas platnu
Podeli dalje

napravite sami fotografiju na canvas platnuSlike na platnu su veoma popularne u svetu i kod nas, naročito poslednjih godina. Sigurna sam da većina vas ima bar jednu takvu u svom domu. Sada i uz pomoć ovog jednostavnog uputstva, iste možete napraviti i sami.

Slike na platnu su veoma popularne u svetu i kod nas, naročito poslednjih godina. Sigurna sam da većina vas ima bar jednu takvu u svom domu. Sada i uz pomoć ovog jednostavnog uputstva, iste možete napraviti i sami.
Sve što vam treba jesu platno, gel za preslikavanje (dostupan u specijalizovanim craft radnjama), četkica, sprej sa vodom i fotografija koju želite da preslikate na canvas platno. Postupak je sledeći:
#1. Nanesite gel za preslikavanje u debelom sloju preko celog platna. Preko toga nanesite odabranu fotografiju (odštampanu laserskim štampačem) i ostavite nekoliko sati da se upije i osuši, a najbolje preko noći.
#2. Nakon što se fotografija kompletno osušila na platnu, sledeći korak je da je isprskate vodom u spreju i rukama krenete da skidate papir trljajući. Ovaj postupak radite strpljivo i nežno, kako ne biste uklonili i samu fotografiju.
#3. Kada ste uklonili sav višak papira, pređite preko fotografije jednim tanjim slojem gela kako biste učvrstili i zaštitili fotografiju.

Divan projekat za ove letnje dane – koristan za ulepšavanje omiljenog kutka u domu, ili i kao poklon sa ličnim pečatom dragoj osobi.


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu