Zanimljivosti

Nove tehnologije u obrazovanju 2017

Nove tehnologije u obrazovanju 2017

Kad pomenemo nove tehnologije u obrazovanju, pa još u Srbiji, najčešća reakcija je kolutanje očima praćeno nevericom jer, priznaćete, obrazovanje kao takvo u našoj zemlji i nije na zavidnom nivou.

Pa ipak, postoje indicije da se stvari menjaju na bolje, pre svega zahvaljujući ne tako malom broju nastavnika koji ljubavlju prema svojoj profesiji, kreativnošću i upornošću čine školske dane kvalitetnijim, zanimljivijim i boljim; ali i doprinosu koji British Council iz godine u godinu daje našem obrazovanju.

Nove tehnologije u obrazovanju je, sada već tradicionalni, sajam – konferencija koja se ove godine održava po četvrti put. U pitanju je događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju tokom kojeg će, više od 180 predavača iz zemlje i inostranstva, podeliti svoja iskustva, ideje i savete iz ove oblasti. Pored toga, uporedo sa konferencijom, održaće se i sajam u okviru kojeg će učesnici i prisutni moći da se upoznaju sa i isprobaju proizvode i usluge više od 50 međunarodnih kompanija koje će predstavljati svoja tehnološka rešenja.


Nove tehnologije u obrazovanju održavaju se od 9. do 11. februara u Belexpo centru i prostorijama hotela „Holiday Inn„,  u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu i uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Centra za promociju nauke, Privredne komore Srbije, kompanije Skills i drugim partnerima.


Kao i ranije, konferencija će i ove godine imati podršku zvaničnih blogera, od kojih je jedna i naša Ivana Ćirković. Pratite je na Twitteru i Instagramu, jer će na ovim društvenim mrežama prenositi neke od zanimljivosti i aktuelnosti sa lica mesta. Zvaničan hashtag konferencije je #NoveTehnologije.

Save

Save

Save

Fb komentari

Facebook

Organ Vlasti Instagram