Zanimljivosti

Novi “sport” – bacanje smarta u kanal!

Novi “sport” – bacanje smarta u kanal!
Podeli dalje

Policija u Amsterdamu je veoma zabrinuta u poslednje vreme, jer je u toku talas bacanja automobila u kanale, ali ne bilo kojih već samo smarta, koga je lako podići i prevrnuti. Ovajsportse zovebacanje smarta“, a događa se uglavnom u toku vikenda kada se u gradu nalazi mnogo mladih.

 

Policija u Amsterdamu je veoma zabrinuta u poslednje vreme, jer je u toku talas bacanja automobila u kanale, ali ne bilo kojih već samo smarta, koga je lako podići i prevrnuti. Ovajsportse zovebacanje smarta“, a događa se uglavnom u toku vikenda kada se u gradu nalazi mnogo mladih. Ovo se događa već neko vreme, ali policija nije htela da objavljuje maniju u strahu od širenja “zaraze“. U svakom slučaju, amsterdamski kanali su pod budnim okom zabrinute policije i vlasnika smartova.
 

Zahvaljujući svojoj veličini, smartovi se veoma lako parkiraju uz samu ivicu kanala.
Jednog vlasnika je policija probudila u sred noći kako bi mu javila da se njegov smart nalazi na dnu kanala. On kaže da se ista stvar desila i sa njegovim poslovnim smartom pre nekoliko nedelja, a u oba slučaja je procenjena totalna šteta.
 

Pored većine kanala se nalaze niske šine, ali smart je toliko lagan da je vrlo lako podići ga i prevrnuti u kanal. Javnost još uvek ne zna tačno koliko je smartova uništeno na ovaj način, ali u smart centru u Amsterdamu kažu da je u poslednje vreme zabeleženo više slučajeva.

 
 
Izvor: Sportal

 


Podeli dalje

Facebook