Zanimljivosti

Novi stari zvuk na muzičkom nebu Srbije – Šišarke

Novi stari zvuk na muzičkom nebu Srbije – Šišarke
Podeli dalje

grupa sisarkePar tvitova u pravo vreme i otkrije se lepa priča iza jedne jako dobre pesme i nezvanične himne Twitter hashtaga #malestvari. Zadovoljstvo mi je da vam predstavim zrenjaninski bend Šišarke.

Par tvitova u pravo vreme i otkrije se lepa priča iza jedne jako dobre pesme i nezvanične himne Twitter hashtaga #malestvari. Zadovoljstvo mi je da vam predstavim zrenjaninski bend Šišarke.

Grupa „Šišarke“ je osnovana 2003. godine u Zrenjaninu. Bend čine uspešni mladi studenti i diplomci: Aleksandar  Rakita (vokal), Zoran Radovanov (bubnjevi), Istok Radovanov (klavijature, sempler), Ivan Benovid (gitara) i Filip Luburid (bas).

Snažan zvuk „Šišarki“ karakterišu jaki gitarski rifovi pomešani sa elektronskim ritmovima, klavijaturama, različitim semplovima i tekstovima koji opisuju trenutnu poziciju mladih ljudi u društvu, njihova razmišljanja i stavove, kao i pitanje uvek prisutne ljubavi. Najčešće asocijacije na grupu nalaze se u muzičkim pravcima kao što su alternativni rock sa primesama nu metal zvuka koji se „probio“ slušanjem bendova poput Black Sabbath, AC/DC, pa sve do Linkin Park i Limp Bizkit.

U odnosu na vedinu aktuelnih mladih bendova, grupu „Šišarke“ izdvaja činjenica da tokom svojih nastupa bend isključivo izvodi autorske kompozicije. Ono što već devet godina ujedinjuje članove benda jeste neiscrpni entuzijazam i želja da u Srbiji  za „Šišarkama“ ostane  vidljivog  muzičkog traga. Grupu sačinjavaju studenti prava, ekonomije, turizmologije, ali i jedan diplomirani pravnik. „Šišarke“ su do današnjeg dana izdale tri singla za pesme „Ti si kraj“, „Gde si sada“ i „Želim da odem“. Za ove pesme su snimljeni i video spotovi, koji se mogu pogledati na Youtubeu i raznim televizijama. Kao veliki uspeh, ističe se činjenica da su sva tri spota u vidu premijernog prikazivanja, emitovana na regionalnoj muzičkoj stanici MTV. Takođe, na Youtube kanalu, spot za pesmu „Ti si kraj“ bliži se broju od 30 000 pregleda.

U proteklih nekoliko godina, među  festivalskim  nastupima „Šišarki“ ističu se izvođenja  na Zaječarskoj gitarijadi 2007. godine i na zrenjaninskoj turističkoj manifestaciji Dani piva 2009. 2010. i 2011. godine. Nakon  velikog broja mahom klupskih  svirki, krajem  2009.  godine „Šišarke“ su nastupile u Zrenjaninu, Šapcu, Subotici i Užicu,  kao predgrupa čuvenom Kiki Lesendriću i Pilotima, u okviru njihove velike turneje po Srbiji, nakon čega su usledili brojni nastupi u Beogradu, Topoli, Vršcu, Subotici,  Novom Sadu… Februara 2010. godine, od strane zrenjaninskog Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“, bend je proglašen za NAJ pomak zrenjaninske muzičke scene u 2009. godini. Bend je primećen i od strane uređivačkog tima čuvene emisije „Jelen Top 10“, koji je prilikom snimanja  istoimene turneje, 2011.  godine posetio i Zrenjanin i zapaženu minutažu ovog televizijskog izdanja posvetila „Šišarkama“.
 

Među poslednjim  aktivnostima „Šišarki“  ističe se  realizacija četvrtog spota za pesmu Male stvari koji najavljuje album. Album prvenac bi trebao izaći u aprilu a do tada o svim novostima vezanim za bend možete se informisati na njihovoj Facebook fan stranici.

 


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu