Zanimljivosti

Online gledanje u šolju

Online gledanje u šolju
Podeli dalje

gledanje u soljuDanas internet i društvene mreže mogu gotovo sve, pa i da omoguće dodatnu zabavu dok uživate u omiljenom jutarnjem ritualu, u ispijanju kafe.

Danas internet i društvene mreže mogu gotovo sve, pa i da omoguće dodatnu zabavu dok uživate u omiljenom jutarnjem ritualu, u ispijanju kafe.
Mnogi tvrde da ne mogu da zamisle svoj dan, a da nisu popili barem jednu šoljicu ovog napitka. Drugima, razgovori sa prijateljima kao i radni dan, počinju tek kad je kafa spremna za ispijanje. Kafa je odavno postala sredstvo za proricanje sudbine i pravi ritual. Okretanje šoljice i razgovori o budućnosti, sreći u ljubavi, karijeri prisutni su generacijama unazad.

Veština proricanja gledanjem ili čitanjem iz šolje potiče još iz stare Kine. Naime, u drevnoj prošlosti, Kinezi su čitali sudbinu iz šolje, ali ne iz kafe već iz čaja. U novijoj istoriji, kafa postaje vrlo rasprostranjen napitak i zamenjuje čaj, pa se sada skoro u svim delovima sveta sudbina čita iz kafe.

Brend Doncafé je pokrenuo prvu akciju online gledanja u šolju pod imenom Šoljoskop, zahvaljujući kojem, putem Twitter naloga @Ljubitelji_kafe, svi korisnici ove društvene mreže mogu na jednostavan način da saznaju šta je to što im poručuju mistične i tajanstvene šare koje se stvaraju u talogu na dnu šoljice.

Ne morate više brinuti o tome da li ste vi ili onaj ko vam gleda, dovoljno maštoviti i vešti u tumačenju skrivenih simbola u talogu kafe. Dovoljno je da popijete svoju kafu, prevrnete šolju i nakon pet minuta uslikate razliveni talog, a fotografiju pošaljete twitter nalogu @Ljubitelji_kafe. Sudbina će vam se sama „ukazati“.  Radi lakše preglednosti na Twitteru, možete uz fotografiju otkucati i hashtag #soljoskop.

Uživajte u svom omiljenom napitku i zabavite se uz Šoljoskop, koji će vas zasigurno nasmejati, ponekad malo zabrinuti, ali veoma često i iznenaditi svojim „neverovatnim  moćima“ otkrivanja budućnosti.


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu