Zanimljivosti

Put oko sveta električnim biciklom

Put oko sveta električnim biciklom
Podeli dalje

Put oko sveta na moderan način – biciklom, pa još električnim! Upravo to je tema ove foto priče koju vam danas predstavljamo!

Budući da je izvesno da put oko sveta, pa još električnim biciklom, u skorije vreme neće biti moguć, donosimo vam sjajnu foto priču našeg komšije iz Hrvatske, da nas sve makar malo mine želja i da uživamo u ovim divnim prikazima naše planete.

Hrvoje Jurić je biciklistički avanturista koji se otisnuo u biciklistički obilazak sveta i za 133 dana, obišao je 29.061km! Pripreme za ovaj spektakularni poduhvat puta oko sveta trajale su tri godine, od čega je 6 meseci trebalo da se radi samo na planiranju rute. Koliko je cela ova ideja neverovatna i specifična, potvrđuje i podatak da se Hrvoje prijavio za Ginisovu knjigu rekorda kao prvi čovek koji je električnim biciklom obišao svet, a što bi do kraja godine trebalo biti i službeno 😊

Ruta koja je obuhvatala Sloveniju, Mađarsku, Češku, Poljsku, Litvaniju, Latviju, Rusiju, Australiju i mnoge druge države obilovala je brojnim avanturama, izazovima, preispitivanjima. Pa ipak, predaja nije bila opcija i Hrvoje je, kao što napisasmo, za manje od pola godine uspešno završio put oko sveta električnim biciklom! Da pomenemo samo neke od njih: 14 sati za prelazak granice sa Rusijom, upad na rusko venčanje,vožnja kroz osam vremenskih zona, vožnja 21 dan bez pauze i još mnogo, mnogo toga.

Na samom Twitter threadu možete saznati sve pojedinosti Hrvojeve avanture, dok se do kraja godine mogu očekivati foto knjiga i dokumentarni film sa ovog poduhvata. U međuvremenu, mi vam predstavljamo neke od najzanimljivijih trenutaka sa tog putešestvija:

Za neke naredne poduhvate i više informacija o izlasku knjige sa ovog puta oko sveta, zapratite Hrvoja na njegovom Twitter nalogu.

Foto: Hrvoje Jurić Twitter


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook