Zanimljivosti

Radioaktivni kozmeticki proizvodi

Radioaktivni kozmeticki proizvodi
Podeli dalje

radioaktivni kozmeticki proizvodiDvadesetih i tridesetih godina prošlog veka – pa sve do pedesetih,  kozmetička industrija je bila u samom početku svog razvijanja, otud i ne čude izleti u razne, nepromišljeno opasne terene, poput proizvodnje, reklamiranja i prodaje radioaktivnih kozmetičkih preparata.

 

Dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka – pa sve do pedesetih, kozmetička industrija je bila u samom početku svog razvijanja, otud i ne čude izleti u razne, nepromišljeno opasne terene, poput proizvodnje, reklamiranja i prodaje radioaktivnih kozmetičkih preparata.

Od sertifikovane radioaktivne vodice za umivanje zarad lepšeg tena, preko radioaktivne šminke i radioaktivnih krema, pa sve do radioaktivnih rentgena za izbeljivanje kože – ovi proizvodi i načini negovanja kože “služili su” da koži daju zdraviji, negovaniji i sjajniji (to definitivno) mladalački izgled. Ili, bar je tako pisalo na reklamama:

Srećom po njih i po nas, kozmetička industrija se do danas razvila i ne predstavlja opasnost po zdravlje i okolinu (ostaje da se nadamo).


Podeli dalje

Facebook