Zanimljivosti

Trashcam projekat

Trashcam projekat
Podeli dalje

trashcam projekatUgroženost životne sredine je sve veća i u pitanju je globalni problem. Imajući to u vidu, radnici gradske čistoće u Hamburgu, Nemačka došli su na sjajnu ideju kako da široj javnosti pokažu šta to oni tačno rade i na koje sve načine čuvaju grad koji vole čistim i urednim.

 

Ugroženost životne sredine je sve veća i u pitanju je globalni problem. Imajući to u vidu, radnici gradske čistoće u Hamburgu, Nemačka došli su na sjajnu ideju kako da široj javnosti pokažu šta to oni tačno rade i na koje sve načine čuvaju grad koji vole čistim i urednim.
 
 

Ovi radnici postali su fotografi amateri, napravivši od kontejnera foto-aparate koji su iznutra snimali svu lepotu i promene grada koji svakodnevno čiste. Za ideju su zaslužni Christoph Blaschke i Mirko Derpmann, a u saradnji sa Scholz & Friends iz Berlina i fotografom Matthias Hewingom.

Ako ova ideja pokrene makar jednu osobu da povede više računa o svojoj okolini i samom gradu, rekla bih da su ovi momci na dobrom putu. Fotografije možete pogledati na posebno otvorenom Flickr profilu, ali i na našoj Facebook stranici.


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu