Zanimljivosti

U susret dodeli Oskara 2011

U susret dodeli Oskara 2011
Podeli dalje

U susret sutrašnjoj, 83-ćoj dodeli Oskara po redu, osvrćemo se na neke bizarne, otkačene, smešne trenutke koji su propratili dodele prethodnih godina.

U susret sutrašnjoj, 83-ćoj dodeli Oskara po redu, osvrćemo se na neke bizarne, otkačene, smešne trenutke koji su propratili dodele prethodnih godina.

 

Sada već daleke 1973.-će godine, Marlond Brando – nominovan za glavnu mušku ulogu kao Don Korleone u filmu «Kum», poslao je u svoje ime Apači indijanku Sacheen Littlefeather, koja je govorila u njegovo ime i odbila prestižnu statuu. Brando je na svojstven način protestovao zbog načina na koji su (kako je mislio) indijanci stereotipno predstavljani na filmskom platnu tih godina.

Već sledeće godine, 1974.-te,
usred predstavljanja Elizabet Tejlor od strane kolege glumca Dejvida Nivena, scenom je protrčao potpuno go muškarac, pokazujući  rukom znak mira. Za tili čas, cela Kodak sala vrištala je od smeha, ali je neprikosnoveni Niven (kao i svaki hladnokrvni Britanac) ostao smiren, rekavši: «Pa, dame i gospodo, bilo je skoro neminovno da se ovo desi, ali zar nije fascinantno štojedini smeh koji će ovaj čovek ikada dobiti je zbog svlačenja i pokazivanja svoje golotinje?»

Godinu 1989. tada popularni glumac Rob Lou pamtiće, ne toliko po značajnim ulogama, koliko po jednoj od najgorih ceremonijalnih Oskar promašaja ikad! Naime, te godine je Rob učestvovao kao jedan od prezentera i tom prilikom je imao 20-minutni muzičko/igrački nastup, u kojem je nastupio pored Snežane (bez 7 patuljaka). Da nije smešno, bilo bi jaako tragično.

 
1999. godine, italijanski komičar i režiser Roberto Benini, dobio je Oskara za najbolji strani film «Life is beautiful» i, umesto klasičnog prilaska sceni, uradio je nešto potpuno drugačije, a opet u njegovom stilu. Do scene je došao skačući sa jednog naslona sedišta na drugi!, doskakutao stepenicama i zdušno izgrlio prezenterku, Sofiju Loren
 
Dodela Oskara 2001 godine, najviše je ostala upamćena po jednoj unikatnoj i, do sada neprevaziđenoj, toaleti. Pogađate, u pitanju je islandska pevačica Bjork i njena «Labudovo jezero» haljina. Čovek bi rekao da će neko, ko je nominovan za najbolju originalnu pesmu ozbiljno shvatiti celu manifestaciju i doći u nekoj raskošnoj i svečanoj toaleti, ali ne. Metri šifona i glava labuda oko vrata bila je inspiracija za Bjork, kao i gomile drugih ljudi – ali kao maska za Noć veštica!


2006.-te godine,
jedan od prezentera bio je i komičar Ben Stiler. Ostao je upamćen u bezuspešnom pokušaju da bude nevidljiv. Naime, prezentujući nagradu za najbolej vizuelne efekte, Stiler se pojavio obučen od glave do pete u zeleni spandeks, jer je plan bio da bude izbrisan upravo vizuelnim efektima, kako bi izgledalo da se nagrada predaje sama od sebe. Problem je bio što je ostao vidljiv i nalik na Kermita iz Muppet show-a, ali dovoljno smešan.

 


Podeli dalje

Facebook