Zanimljivosti

Zaposleni u Burger Kingu nogama gazio zelenu salatu

Zaposleni u Burger Kingu nogama gazio zelenu salatu
Podeli dalje

zaposleni u burger kingu nogama gazio zelenu salatuProšle nedelje, širom interneta se pojavila fotografija anonimnog radnika Burger King restorana brze hrane, kako stoji u dve činije sa zelenom salatom, koju gosti kasnije treba da pojedu. Zahvaljujući grupi Anonymus, počinitelj je otkriven i sankcionisan.

Fotografija je osvanula prošlog ponedeljka na sajtu 4Chan i momentalno izazvala negativne reakcije. Toliko, da su se u potragu za ovim nezdravim počiniocem dali i članovi poznate online grupacije Anonymus. Za svega 15min, uspeli su da lociraju ovog (sada bivšeg) radnika Burger Kinga i njegove informacije proslede policiji i menadžmentu restorana. Usput su mu i ugasili nalog na popularnom sajtu za kačenje fotografija. Ceo postupak možete pogledati ovde.
U restoranu se već sutradan pojavila inspekcija kako bi utvrdili regularnost hrane koja se poslužuje i, osim usnimljene dve posude sa salatom, otkrili su još neke neimenovane kontaminirane namirnice, koje su radnici uklonili i obećali još jaču kontrolu ubuduće. Uprava je dodatno reagovala, otpustivši kako samog radnika, tako i šefa smene i upravnika restorana, a izdali su i zvanično saopštenje, koje kaže:
We are aware of the photo that was allegedly posted by an employee at a BURGER KING® restaurant in Ohio and are taking the issue very seriously. Food safety is a top priority for BURGER KING® restaurants and the company has strict policies regarding its food handling procedures. We are investigating the matter and will take appropriate action as necessary.

Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu