Zanimljivosti

Zona usijanja – istorijski horor koji vas neće ostaviti ravnodušnim

Zona usijanja – istorijski horor koji vas neće ostaviti ravnodušnim
Podeli dalje

Ako volite trilere, uživaćete u novoj hit seriji! Zona usijanja je zasnovana na istoimenom romanu Ričarda Prestona koji opisuje istinitu priču o otkrivanju virusa ebole u Americi.

Zona usijanja je serija koja nas ove jeseni očekuje na kanalu National Geographic. Od 15. septembra, ljubitelji teorija  zavera, trilera i istinitih priča o svetskim krizama moći će da isprate sve o smrtonosnom virusu ebole koji je zahvatio Ameriku a koji se ozbiljno zataškavao.

Ko su glumci u seriji

Ako sama tema serijala od šest delova nije dovoljno intrigantan da vas zainteresuje, glumačka ekipa svakako hoće! Voleli smo ih u Dobroj ženi, Amerikancima i Igri prestola, uživaćemo da ih gledamo u Zoni usijanja. Naime, glavnu ulogu u serijalu glumi Džulijana Margulis, a pridružuju joj se i Noa Emerik, Toufer Grejs, Lijam Kaningem, Džejms Dars, Pol Džejms i drugi.

Zona usijanja – radnja

Kao što smo na početku pomenuli, u pitanju je ekranizacija istinite priče o krizi svetskih razmera koja se zvanično nikad nije dogodila.

Zona usijanja počinje pregledom 1980, kada doktor u Keniji pregleda pacijenta sa simptomima kakve nikada nije video. Priča se potom seli nekih 9 godina kasnije, u vreme gde Džulijana glumi Nensi Dženks, potpukovnika u Institutu za medicinska istraživanja američke vojske, koja dobija uzorke tkiva kolonije primata obolelih od „nepoznate bolesti“. Za razliku od zvanične tvrdnje da je u pitanju obična infekcija, Nensi uočava da je u pitanju nešto mnogo veće i opasnije te, uz mnogobrojne poteškoće i opasne situacije, odlučuje da dođe do istine. Za ostatatak detalja, sačekajte 15. septembar i prvu od šest epizoda ove uzbudljive serije 😊


Imajući na umu da je serija o Černobilju doživela svetski uspeh, ne sumnjamo da je Zona usijanja još jedna ekranizacija koja će podstaći dosta interesovanja, ali i debata o još jednoj katastrofi koja je možda mogla biti izbegnuta.

zona-usijanja-zaraženi-majmun

Serijal od 6 epizoda rađen je u produkciji Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions, Scott Free Productions, a izvršni producenti su Keli Sauders, Brajan Piterson i Džef Vintar.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment