Stil

Chanel advent kalendar drama

Chanel advent kalendar drama
Podeli dalje

U jeku praznične euforije, Chanel advent drama je priča koju nećete želeti da propustite!

Da li zbog pandemije koja već predugo traje ili su ljudi prigrlili nazad praznično raspoloženje tek, advent kalendari su preplavili lokalno i svetsko tržište. Gotovo da nema brenda koji nije “izbacio” prazničnu ponudu u vidu advent kalendara, od industrije hrane, preko dečijih igračaka, pa sve do kozmetike, šminke, nakita.. Naravno, ni velika imena poput Chanela nisu izostala iz igre, pa se tako na tržištu ovih dana pojavio Chanel advent kalendar po ceni od čak 800 dolara!

U čemu je caka sa advent kalendarima?

Advent kalendari su katolička tradicija, odnosno običaj odbrojavanja do Božića, a započinje se 1. decembra. Tim povodom, osmišljavaju se prigodni pokloni, inicijalno u vidu pesama, citata iz Biblije, male igračke ili čokolade, a sve u čast drugog Hristovog rođenja.

Moderno doba i konzumerizam su ovaj običaj pretvorili u vrlo unosan posao pa tako danas imamo čitave pomame za kalendarima koje brendovi tako nesebično osmišljavaju i nude 😊 U zavisnosti od samog brenda, neretko tu budu sasvim lepe i korisne ponude, kao i proizvodi po nižim cenama nego inače – što je dodatna čar i povod za njihovu kupovinu.

Zašto je Chanel advent kalendar izazvao dramu?

Da li zbog /pre/visoke cene? Mm, inicijalno ne. Chanel je luksuzni brend i očekivano je da cena ne bude niska. Međutim, da proizvodi koji se u advent kalendaru dobijaju iole opravdavaju tu cenu, pa da razumemo, kad ono..

Po ceni od 800 dolara u kalendaru dobijate – ne proizvode koje inače ne možete zbog visoke cene, već uglavnom (pazite sad):

  • Stikere
  • Mini bojanke
  • Plastične narukvice
  • Plastično ogledalce
  • Spajalicu

i tek po neki mini (da ne kažemo  uzorak) primerak pojedinog Chanel proizvoda!

Kao da se neko poigrao sa idejom advent kalendara i odlučio u isti da stavi najnepotrebnije i najnezamislivije stvari – za bilo koji brend, a kamoli ime poput Chanela!

chanel advent kalendar proizvodi

Kao što možete videti na fotografiji, konkretni Chanel proizvodi su 2 karmina, parfem i lak za nokte, dok se sve ostalo može svrstati pod neki vid promo materijala. I sve to za „simboličnih“ 800 dolara?! Da ne znamo drugačije, rekle bismo da je u pitanju čist pokušaj obmanjivanja i dodaatni način lake zarade (čitaj: šišanja ovaca). Ako je i od Chanela, mnogo je.

Sve ovo saznale smo posredstvom TikToka, tačnije koja je o ovom, sada već omraženom kalendaru, snimila nekoliko videa. Videi su izazvali toliku pažnju da ju je sama kompanija Chanel juče blokirala, da bi danas izbrisali sopstveni nalog na TikToku!

Kakav pokušaj kriznog PR-a, šta kažete?


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook