Moda

Aleksandra Dojčinović Lei Lou kolekcija SS 2017

Aleksandra Dojčinović Lei Lou kolekcija SS 2017

Modnom revijom u istorijskom prostoru Hrvatskog državnog arhiva, cenjena hrvatska kreatorka Aleksandra Dojčinović, nastavila je tradiciju predstavljanja novih kolekcija u ustanovama od presudne važnosti za nacionalnu kulturu.


Prostor jedne od najznačajnijih zgrada evropske secesije pokazao se kao sjajno mesto za ono što je dizajnerka pripremila za proleće/leto 2017, ponajpre i zbog činjenice da je odlučila iskočiti iz okvira na koje su ljubitelji njenog dizajna navikli do sada. Nakon što je proletos svoju prvu samostalnu reviju u Preporodnoj palati Narodnog doma posvetila uspešnim ženama, ova je, skladno činjenici da je reč o nekadašnjoj Nacionalnoj univerzitetskoj biblioteci, bila svojevrstan omaž putu do tog uspeha, pa je i lajtmotiv cele večeri bila upravo knjiga, odnosno put od knjige do titule ili, u Aleksandrinom slučaju, od knjige do piste.

Revija je bila u znaku biblioteke i učenja, pa su tako gosti, umesto na klasičnim stolicama, sedeli u klupama, baš kao nekad na studentskim predavanjima. Ovaj modni događaj nisu propustile brojne poznate ličnosti, Sandra Perković, Bojana Gregorić Vejzović, Ecija Ojdanić, Nevena Rendeli Vejzović, Maja Šuput, Lejla Filipović, Iva Balaban, Andrea i Hrvoje Čermak, Ana i Joško Čagalj, Danijela Martinović, Ivona Čulo i još mnogi drugi.

Lei Lou kolekcija za letnju sezonu bila je ovaj put savršen kontrast istorijskom prostoru u kojem je prikazana, a to znači vrlo moderna, devojački razdragana, ženstvena i odisala je, za razliku od prethodnih, pritajenim seksipilom. Njega je dizajnerka postigla nešto kraćim dužinama haljina, providnim tkaninama ispod kojih se naziralo fino rublje i svilene čarape, ali i užim krojevima koji su istakli najlepše atribute ženskog tela. Do detalja razrađena kolekcija donela je i brojne novitete, što se najpre vidi u materijalima poput komada od metalizirane kože ili čipke bogato ukrašene vezom od pliša.

Zanimljivost je i da su dizajnerkine omiljene pastelne nijanse odmenile neke nove boje, poput narandžaste, metalik zelene, srebrne, smeđe, pa čak i crne, a ljubiteljke nežnih tonova, sigurno će se zaljubiti u belu, odnosno svetlo plavu mini haljinu od neobrađene svile u bogatim slojevima volana apliciranih na providnu tkaninu.

Svaka kreacija pojedinačno vrlo je kompleksna i zbog činjenice da je velika pažnja pridavana detaljima, od perja, šljokica, ali i 3D aplikacijama u obliku cveća ili broševa, posebno na kragni, Aleksandra je modele ukrasila maksimalno decentnim nakitom i to onim s potpisom Diamanti Per Tutti, čija je ambasadorka i zaštitno lice. Lei Lou cipele su za proleće i leto dobile novo izdanje, otvorene prste ili petu, ali i nove, zagasite nijanse, a predstavljen je i novi model kožnih torbica u različitim veličinama.

Paralelno s revijom, na licu mesta, što je još jedan novitet, snimala se i kampanja za predstavljenu kolekciju, koju potpisuju Romano Decker i Dejan Kutić.

Save

Fb komentari
Tagovi