Moda

AMAs 2017 moda sa crvenog tepiha

AMAs 2017 moda sa crvenog tepiha

Za nama je noć AMAs 2017 dodela nagrada, 45. po redu. Ko su dobitnici američkih muzičkih nagrada i šta su nosili na crvenom tepihu, elaboriramo u ovom tekstu.

Osim ako još uvek spavate, sigurno vam nije promakla vest da je Selena Gomez bila zvezda večeri. Novi izgled i itekako upečatljiva nova frizura bile su tema razgovora na sinoćnjoj AMAs 2017 dodeli nagrada. Možda i više nego polemisanje jesu li Justin i ona ponovo zajedno-zajedno ili ne.

Bilo kako bilo, ako se pitate kako jedna mlada, popularna i modno osveštena muzička zvezda danas treba da izgleda – Selena od glave do pete bi bila naš odgovor. Apsolutno savršeno za tip događaja i sam crveni tepih – bravo, mala!

amas 2017 selena gomez na crvenom tepihu

Ali, pre nego što se posvetimo celokupnom modnom izgledu zvezdica i zvezda, da kažemo reč-dve o dobitnicima ovih prestižnih muzičkih nagrada.

Za izvođača godine proglašen je (neopravdano prim.prev.) Bruno Mars koji je, ujedno, odneo nagradu i za omiljenog pop/rok (?) muškog izvođača. Beyonce je ponela titulu najboljeg ženskog soul/RnB izvođača, Lady Gaga za pop/rok pevačicu, Drejk je pobedio u kategoriji omiljeni rep/hip-hop umetnik, dok je pesma Despacito (remix) dobila dve nagrade: za najbolju kolaboraciju godine i najbolju pop/rock pesmu godine. Nigde veze sa rockom, ali dobro.

Justin Bieber, iako nije bio prisutan kao jedan od nominovanih ali ni gostiju, svakako može biti zadovoljan postignutim: pored dve nagrade za pesmu Despacito, kolaboracija sa DJ Khaledom donela mu je i nagradu za najbolju Rap/Hip-hop pesmu „I’m the one„.

Listu svih dobitnika potražite ovde, a mi se vraćamo na modnu retrospektivu i, ukratko, uz par svetlih primera, sve ostalo je već viđeno, obrađeno i, po običaju, neinventivno. Moda bi, bar onako kako je mi percipiramo, trebao da inspiriše, nadahnjuje i čini svet oko nas boljim. Umesto toga, čini nam se, predstavlja način da se provocira, šokira, povede priča u ne-baš-smislenom-i-prijatnom pravcu.

amas 2017 moda sa crvenog tepiha
Shiny Disco Ball

Bilo kako bilo, ako bi trebalo da pričamo o nekim trendovima, crna svakako nikad ne izlazi iz mode, kao ni čipka i prozirni til. Ima tu nekoliko pokušaja vraćanja kilometara volana – nešto što je Rihanna još pre nekoliko sezona nosila, kao i ponovnog oživljavanja noge Angeline Jolie.

 

U svakom slučaju, celokupan defile sa AMAs 2017 crvenog tepiha možete pogledati u albumu na našoj Facebook stranici i pozivamo vas da nam ostavite komentare ko je bio vaš faorit, a ko vam se najmanje dopao. Naš odgovor već znate 🙂

 

Fb komentari