Moda

Golden Globes 2018 moda sa crvenog tepiha

Golden Globes 2018 moda sa crvenog tepiha
Podeli dalje

Noć za nama prošla je u znaku Golden Globes 2018 nagrada ili pre u znaku crnih odora. Zašto su poznati noćas bili odeveni ako za sahranu i šta je sve zasenilo samu dodelu, čitajte u nastavku teksta.

Kao što smo ranije najavili, Golden Globes 2018 je po svemu sudeći bio jubilarni i nesvakidašnji. Pa, ipak, ne mogu se oteti utisku da je celo veče bilo ništa drugo do isfabrikovana samopromocija samih poznatih ličnosti, a ne cilja koji su zastupali. Sve je nekako previše izgledalo usiljeno, prenaglašeno i isuviše nalik na ledeni izazov od pre neku godinu.

golden globes 2018 crveni tepih
Niti je tema večeri bila crna toaleta niti su zvaince morale da se povinuju “pritisku” nekolicine – kao što jesu tek, noćas smo imali prilike da vidimo kako se prestižno veče pretvara u opelo. Ne shvatite me pogrešno, apsolutno treba govoriti o nasilju nad ženama, o jednakosti i istim uslovima za sve. Ono što je upitno jeste način na koji se to radi – samopromotivna glasna retorika koja u prvi plan stavlja upravo lice koje govori, a ne cilj.

Jer, kako biste onda objasnili salvu ovacija za klizačicu Tonyu Harding i njen film, a žena je bila optužena za fizički napad koleginice i rivalke Nancy Kerrigan? Ne može i jedno i drugo – i pozivanje na zaštitu žena i podrška onima koje ih napadaju. Ili se to ne odnosi na žene napadače, zbunjena sam..

U svakom slučaju, sama dodela Golden Globes 2018 nagrada stavlja – po meni – jedan taman veo na sve dodele nagrada koje, usled brojnih promena, sve manje liče na prestižne i vesele događaje, sve više na ideološko-politička poturanja i skrivene poteze koji će nam, možda, postati jasniji u vremenu koje dolazi.

Golden Globes 2018 dobitnici

Govoreći o dobitnicima, serija Big Little Lies je svakako zaslužila sve nagrade koje je dobila, od najbolje TV serije ili filma za TV, najbolju glumicu u istoj kategoriji, najboljeg sporednog glumca i glumicu. Vrlo upečatljiva i potresna serija koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, ako još niste – svakako je pogledajte. Očekivano, Sterling K. Brown osvojio je nagradu za najboljeg glumca u kategoriji drama, za ulogu u još jednoj sjajnoj seriji This Is Us. Još jedno obavezno štivo za gledanje, otvara oči i tera vas ne samo na razmišljanje, već i na promene.U kategoriji najboljih dramskih glumica, nagradu je ponela Elizabeth Moss, za ulogu u seriji Handsmaid’s Tale. Lično, navijala sam za Claire Foy, koja maestralno glumi kraljicu Elizabetu u Netflixovoj seriji The Crown. Obe sezone su live, toplo preporučujem da pogledate. Listu svih dobitnika pogledajte na zvaničnom sajtu Golden Globes.

A sad malo o modi

Sam crven tepih je, kao što sam pomenula, pre ličio na /daleko bilo/ sahranu nego na prestižni događaj. Pored toga, čini mi se da nikada pre nisam videla više poznatih /i manje poznatih/ ličnosti na jednom događaju ovog tipa. Kao da su svi čekali Golden Globes da se pojave, u upečatljivim toaletama i voskiranim licima. Gledajući noćašnji crveni tepih, reklo bi se da trend botoksa nikad izumreti neće.
Bilo kako bilo, u moru crnih toaleta, titulu najbolje odevene zaslužuje da ponese Dakota Johnson.

golden globes 2018 dakota johnson

Sve na njoj i oko nje je bilo savršeno – prava mera ukusa i stila. Od frizure, nenametljive šminke, elegantne jednostavne haljine sa fantastičnom pozadinom.. ako želite da ostavite utisak – tako se to radi.

golden globes 2018 loše haljine
..što se ne bi moglo reći za Catherine Zeta Jones, Debru Messing, Kerry Washington i mnoge druge dame koje su noćas omanule. Celokupni izgled poznatih sa Golden Globes 2018 crvenog tepiha možete pogledati na našoj Facebook stranici i podeliti sa nama i neke vaše utiske.


Podeli dalje

Facebook