Moda

Grammys 2018 moda sa crvenog tepiha

Grammys 2018 moda sa crvenog tepiha
Podeli dalje

Noć za nama obeležila je dodela Grammys 2018 nagrada, obilje loših modnih izbora, kritika na račun nedovoljnog aktivizma i more nekih novih, neprimetnih muzičkih lica.


Ono što je, već na prvi pogled, uočljivo, jeste potreba industrije, samog Holivuda ili nekog ko svim tim rukovodi da se prenaglašeno i u svakom smislu i pogledu, predstavi taj neki aktivizam i borba za ženska prava. Ono što je trebalo da bude krivično procesuiran slučaj, odnosno slučajevi, pretvorilo se u paradu samopromocije i dodatnog lajka – poznati su i na ovom događaju paradirali sa znakom podrške ženama – ovoga puta noseći bele ruže. Da ih je bar neko od novinara upitao čemu i šta ta ruža predstavlja, verujem da bar pola od njih ne bi znalo šta da odgovori. Tužno.

No, vratimo se svrsi Grammys 2018 događaja i onome zbog čega je ova svečanost i održana. Po 60-ti put, dodela Grammys nagrada – muzički ekvivalent Oscaru, iznedrio je obilje negodovanja na izbor kako učesnika, tako i samih dobitnika nagrada. Jer, pobogu, žene – bez kojih ni Grammy ni muzička industrija ne bi bile to što jesu, nisu dovoljno nagrađene. Pored toga, mnoge od njih se – gle skandala – nisu ni pojavile!

grammys 2018 rihanna na sceni
Ono što je trebalo biti veče zabave, dobre muzike i mode, pretvorilo se u paradu samoproklamovanih aktivista i ljudi željnih pažnje. Nakon praćenja svih dosadašnjih crvenih tepiha od početka godine, mišljenja sam da Holivud kakav znamo prestaje da postoji. Ovaj novi koji dolazi, nisam sigurna šta će nam doneti.

Govoreći o nagradama, možemo reći da je Grammys 2018 veče Bruna Marsa, koji je poneo nagrade za najbolji album, ploču i pesmu godine, kao i najbolji R&B album. Nisam sigurna koliko je opravdano no, možda im je u svetlu političke korektnosti i jednakosti trebao muzičar iz neke od etničkih manjina da naprave balans. Ko zna..

Kendrick Lamarpočistio“ je kategoriju rap muzike, osvojivši nagrade za najbolje rap izvođenje (?), najbolje rap/sung izvođenje (??), najbolji video, najbolju rap pesmu i album godine. Listu svih dobitnika potražite na zvaničnom sajtu.

A sad malo o modi.

Prvi utisak? Svi žele da su deo Kardashian-Jenner klana. Nema druge. Na ovaj ili onaj način, dobar deo zvezda izgledao je poput Kim ili Kylie sa nekih od prethodnih gala događaja. Samo pogledajte fotografije i steći ćete isti zaključak.

kim i kylie imitatorke na grammys 2018
Sa druge strane, pojedine poznate (i manje poznate) ličnosti želele su svojim toaletama da ostave snažan utisak. Pod snažan, mislim na izbor boja i dezena, pa je to ispalo nekako ovako:

šarene toalete na grammys 2018
Trend je, ako posmatramo noćašnji Grammys 2018 i nositi veš kao večernju toaletu. To su nam, između ostalih, najbolje pokazale Heidi Klum i Giuliana Rancic:

crne haljine na grammys 2018
Međutim, da ne bude sve tako crno (figurativno) i promašeno, potrudile su se (gle iznenađenja) Miley Cyrus i Reba McEntire, koje su izgledale besprekorno:

miley i reba na grammys 2018
Odmah za njima, dopala mi se i Anna Kendrick koja je maestralno iznela balmain kostim, za razliku od nesrećne keshe kojoj zaista – ali zaista – treba novi stilista pod hitno:

anna kendrick i kesha na grammys 2018
Muškarci su tek posebna kategorija. Gledajući ih, stiče se utisak kolektivne nesigurnosti i tolikog nemanja ukusa i stila, da sav novac na svetu to ne može nadomestiti. Sa jednim svetlim izuzetkom:


U svakom slučaju, kao što ste do sada i navikli, izgled svih zvezda sa crvenog tepiha potražite na našoj Facebook stranici gde možete ostaviti i svoje utiske o toaletama i izgledu nekih od najvećih muzičkih zvezda današnjice.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment