Moda

Met Gala 2017 – moda sa crvenog tepiha

Met Gala 2017 – moda sa crvenog tepiha

Tema Met Gala 2017 bala bila je sve samo ne obična i, usudiću se da kažem, modna. Ako ste, kojim slučajem, propustili noćašnje izveštavanje sa crvenog tepiha, evo rekapitulacije i svega što treba da znate o ovom najznačajnijem modnom događaju godine.

Pre  svega, Met Gala je tradicionalni dobrotvorni bal koji se organizuje jednom godišnje u svrhu prikupljanja novca za čuveni Met Museum i njegov Institut za kostime. Poznati i svi oni koji bi da budu viđeni plaćaju 30.000 dolara za ulaznicu i skoro 300.000 za sto, kako bi prošetali svoje tematske toalete i „očešali se“ o dašak holivudskog i high-class glamura. Pa ipak, ni svi ti novci, ni veze sa modnim guruima i dizajnerima, pojedinima ne mogu pomoći da steknu ukus i stil, o glamuru i da ne govorimo.


Inspiracija za Met Gala 2017 bal nađena je u japanskoj kreatorki Rei Kawakubo i njenoj kolekciji Comme Des Garcons, koja predstavlja pokušaj futurističke (ne)nosive mode. Možda je do mene, ali nikako ne razmem na koje načine je baš ova kreatorka jedna od najvažnijih i najuticajnijih živih kreatora u poslednjih 40 godina i žena koja redefiniše modu?

Bilo kako bilo, noć za nama obeležile su neke čudne, nenosive, skandalozne pa i vrlo dosadne kreacije, naročito imajući u vidu koliko poznatih ličnosti nije ni pomislilo da izborom toalete odgovori na zadatu temu. Na stranu šta bilo ko od nas o istoj mislio, trebalo bi uvesti pravilo da svi oni koji ne dođu tematski odeveni, sledeće godine nemaju pristup a ni poziv da na Met Gala bal uopšte dođu. Ionako je velikoj većini njih Met Gala 2017 služio kao samopromocija (khm.. Selena i Weeknd, khmm..)


U svakom slučaju, Met Gala 2017 moda sa crvenog tepiha zagovara prenaglašenu seksualnost, preotkrivenost delova tela, previše sjaja, volana i neizostavne crno/crveno/bele kombinacije. Ukratko, parada kiča propraćena tek ponekim tračkom nade – u šta se možete uveriti i sami odlaskom na našu Facebook stranicu gde vas čekaju svi modni izbori noćašnjih posetilaca ovog čuvenog dobrotvornog bala.

Kad će trajno nestati naked-dress look i zašto nikad?

Ubedljivo najneprimerenija toaleta pripada – očekivano – nekom iz Kardashian-Jenner klana i, ovoga puta, titulu najgore odevene ponela je Kendall Jenner, jer ovo što je stavila na sebe ne pripada ni u spavaćoj sobi, ni na pisti, ni na nekoj bini trećerazrednog striptiz bara:


U moru svega toga, za oko su mi zapale svega tri kreacije koje bih rado nosila i koje zaista iskaču u odnosu na sve drugo što smo mogli videti na tom crvenom tepihu:


A da me neko pita šta bi bio moj izbor za obući na Met Gala 2017 – lako je – Ines Atelier i jedan od ova dva komada, upotpunjenih sa neobičnom tašnom i nakitom:

Save

Save

Fb komentari

Facebook

Organ Vlasti Instagram