Stil

Mullet frizura je ponovo tu – što ne znači da treba da je imate

Mullet frizura je ponovo tu – što ne znači da treba da je imate
Podeli dalje

Nadaleko čuvena (neko bi rekao i ozloglašena) mullet frizura vraća se na velika vrata – što, ipak, ne znači da svi treba da je imamo.

Mullet frizura, u našem narodu poznata kao tarzanka, fudbalerska ili rok frizura s kraja osamdesetih godina prošlog veka, ovih dana doživljava svoj puni procvat. Samo, ovoga puta, u nošenju ove frizure prednjače – žene. Predvođene pevačicom Miley Cyrus i Billie Eilish, ovu „businees in the front, party in the back“ frizuru preko noći su prihvatile devojke i žene širom sveta.

Kako je nastala mullet frizura?

Kako bismo objasnile pomamu za ovom vrstom izgleda, potrebno je vratiti se par koraka unazad, u vreme nastanka ozloglašene fudbalerke. Pravi začetak mullet trenda možda nikada nećemo sa tačnošću znati, budući da postoji nekoliko različitih priča za koje se tvrdi da su one prave. Po jednoj, mullet frizura nastala je devedesetih i po pesmi Mullet Head od Beastie Boysa. Po drugoj, frizuru su prvobitno popularizovali nemački fudbaleri, na čelu sa Rudi Felerom. Treći izvor, pak, navodi da su ovu frizuru još sedamdesetih popularizovali američki rokeri poput Dejvida Bouvia, Kit Ričardsa, Rod Stjuarta… Bilo kako bilo, mullet frizura je i danas ponovo pred nama i teško da je se možemo (tako brzo) rešiti.

U čemu je tajna mullet frizure?

Pretražujući strane sajtove i izvore, reklo bi se da je tajna mulleta iliti tarzanke u sledećem:

  • Pristaje svakom tipu kose
  • Pristaje svakom obliku lica
  • Laka za održavanje
  • Prilagodljiva svakoj situaciji i događaju

Sa ovim tipom frizure možete se igrati (skoro) kako god želite. Možete a i ne morate da se fenirate, pomoću pegle za kosu napravićete kakav god stil želite u svega nekoliko minuta, dovoljno je i kratka i duga da budete Dečka i intrigantna devojka u isto vreme. Ako to želite.

I za kraj, ako posle svega i dalje razmišljate da se ošišate na ovaj način, evo nekoliko predloga i primera kako to možete učiniti a da izgleda moderno i u trendu:

Da li vam se dopada povratak ovog trenda i da li biste se ošišale ovako?


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook