Šminka

Biznis mejkap

Biznis mejkap
Podeli dalje

Danas, svaka žena dosta vremena provodi na poslu i važno je dobar izgled održati i na radnom mestu. Koji je to moderni biznis izgled, odgovarajuć poslovnim kanonima, a opet ženstven i sa ličnim pečatom ? Istražili smo za Vas.

Danas, svaka žena dosta vremena provodi na poslu i važno je dobar izgled održati i na random mestu. Koji je to moderni biznis izgled, odgovarajuć poslovnim kanonima, a opet ženstven i sa ličnim pečatom ? Istražili smo za Vas.

 

Generalno, poslovna šminka trebalo bi da je izražajna, ali sa zadrškom, kozmetika je tu da istakne dobre i pokrije loše strane. Mejkap i garderobu treba prilagoditi radnom mestu i okruženju, ništa što bi odvraćalo od samog posla, bilo Vas bilo vaše kolege.

Kada je u pitanju puder, imajte na umu da birate one tonove koji su za nijansu svetliji ili tamniji od tona Vaše kože – kako bi izbegle efekat maske, i to tamniji ton ako želite da prikrijete neki nedostatak, a svetliji ako želite istaći dobre strane.

Što se tiče senki, svetlije tonove nanosite u unutrašnjem uglu oka i tik ispod samih obrva. Nakon toga, nanesite olovku, u crnoj ili tamno braon boji, uz samu ivicu oka; takođe i sa donje strane kapka, ako želite istaknutiji pogled.

Maskaru, standardno nanesite u dva sloja, sa pauzom između od 5 minuta. Na taj način, učinak će biti bolji i dugotrajniji.

Za usne koristite meke tonove, poput krem, karamel, nežno zlatna ili roze, po mogućstvu vodootporni i dugotrajni, kako ne biste trošile vreme na prepravke u toku dana. Parfem bi trebao biti lakog mirisa i nežan, nenametljiv. Jače tonove parfema, kao i same šminke, sačuvajte za večernje prilike.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook