Šminka

Izgledati mlađe pomoću šminke

Izgledati mlađe pomoću šminke
Podeli dalje

Šminka je neophodni asistent svake žene i dobro ‘baratanje‘ istom može nam pomoći, ali i dosta odmoći, ako se neadekvatno služimo njome. Podelićemo par trikova kako da, uz pomoć dobro upotrebljene šminke, zavarate pogleda i izgledate mlađe.

Šminka je neophodni asistent svake žene i dobro ‘baratanje‘ istom može nam pomoći, ali i dosta odmoći, ako se neadekvatno služimo njome. Podelićemo par trikova kako da, uz pomoć dobro upotrebljene šminke, zavarate pogleda i izgledate mlađe.
 
Pravila šminkanjaNakon razgovora sa nekolicinom prijateljica, došla sam do zaključka da žene sa naših predela nemaju baš naviku da koriste bazičnu podlogu iliti primer za lice. Zašto je baza bitna? Ona nam pomaže da pripremimo kožu na šminku – zaslužna je za popunjavanje širokih pora, ‘peglanje‘ bora na licu, ujednačava ten i utiče da naneta šminka bude duže postojana. Sve to vizuelno oduzima godine – koristite primer!

Druga stvar koja je podjednako važna jeste pravilan izbor pudera, ali imajte na umu da treba da izbegavate mat i teške pudere – jer će Vam njihovim korišćenjem i koža tako izgledati!
Tečni, hidrantni su bolji, dobro se ponašaju na koži i ne dodaju godine. Znajte svoj tip kože, kako ne biste došle u situaciju da izaberete pogrešnu nijansu i izgledate kao da imate masku na licu! Puder služi da prikrije nedostatke i istakne sve dobre strane lica i tena, sve drugoje nedopustivo. Ako imate rumen ten, koristićete pudere žutih tonova, kako biste neutralisale crvenilo i pazićete po pitanju rumenila; ako Vam je put porcelansko bela, okrenućete se ‘preplanulim‘ nijansama i slično. Dobar puder i pravilno nanošenje odlični su aduti u skrivanju godina. A ako uočite da ste omašile sa nijansom – pomešajte je sa malo hidrantne kreme i nanesite, poslužiće na kratko.

Kada šminkate oči, pažljivo sa korektorom i svetlim senkama – ne želite da izgledate kao rakun, naravno. Korektor ćete najbolje naneti utapkavajući ga u predelu podočnjaka, utrljavanje može dovesti do iritiranja kože i nije preporučljivo. Takođe, svetle senke nanosite u predelu ispod obrva i u unutrašnjim uglovima oka, radi vizuelnog isticanja; sve više od toga, bilo bi preterano. Držite se svetlijih nijansi – tamnije samo dodaju godine; izuzetak je samo u ajlajneru ili olovci za oči. U ovom slučaju, crnu boju možete koristiti do mile volje, bez bojazni da ćete izgledati starije.

Obraze i usne naglašavajte u pink ili tonovima breskve. Ove nijanse uvek asociraju na svežinu i mladost. Koristite hidrantne ruževe i svetlucave (ali ne preterano) sjajeve; tamnije nijanse utiču da usne deluju tanje nego što jesu. I,ne pravite grešku da usne iscrtavate preko njihove prirodne linije – nikada ne izgleda dovoljno dobro da se ne primeti i izgledaćete, u najmanju ruku, smešno.

 

Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu