Šminka

Make up trikovi za mlađi izgled očiju

Make up trikovi za mlađi izgled očiju
Podeli dalje

make up trikoviBilo da ste malo starija dama ili, usled svakodnevnog ‘lagodnog‘ života želite malo da podmladite svoj izgled, postoje make up trikovi koji vam mogu pomoći u tome. Saznajte kako da, uz pomoć malo šminke, podmladite svoje oči.

Bilo da ste malo starija dama ili, usled svakodnevnog ‘lagodnog‘ života želite malo da podmladite svoj izgled, postoje make up trikovi koji vam mogu pomoći u tome. Saznajte kako da, uz pomoć malo šminke, podmladite svoje oči.
 
#1. Guste obrve
Pune i definisane obrve su ključ za stvaranje mladalačkog izgleda, jer skreću pogled na gore. Za stvaranje njihove punoće – ako niste prirodno obdarene u tom delu – pomoći će vam olovke za obrve u kombinaciji sa malo prah senke u što približnijoj nijansi vaše prirodne boje i bezbojni gel za obrve – kako bi sve stajalo na svom mestu, uredno i jasno.
#2. Malo sjaja uvek pomaže
Suptilni i nenametljivi sjaj na pravim mestima je trenutni anti-age tretman. Dovoljno je da nanesete najsvetliju senku ispod samog luka obrve, kako biste privukli svetlost, čime će oči izgledati veće. Samo, en koristite sedefaste nijanse jer ćete izgledati izveštačeno; pre se opredelite za šampanj tonove.
#3. Umirite otečenost
Otečeni kapci i naduti podočnjaci automatski nas čine starijima, ma koliko godina da zaista imamo. Zato se poslužite trikom sa kašikama: stavite dve metalne kašike u frižider ili zamrzivač na desetak minuta, nakon toga ih poleđinom stavite na prethodno dobro osušene i čiste oči, dok ste u ležećem položaju i ostanite tako, dok se kašike ne ugreju. Na kraju, nanesite kremu za predeo oko očiju i gotovo. Pored ovog trika, u istu svrhu može vam poslužiti i smrznuto povrće.
#4. Istaknite trepavice
Tamne i naglašene trepavice utiču da oči izgledaju veće, privlačnije i mlađe tako da je poželjno imati dobru volumizirajuću maskaru i naneti je u dva do tri sloja – nakon što se svaki prethodno dobro osuši, kako ne biste dobile efekat pauka (slepljene trepavice). Pored toga, možete koristiti i uvijač trepavica, kako biste postigle dramatičniji izgled.
#5. Igra senki
Ako do sada niste znale, svetliji pastelni tonovi uvek čine oči većim i mlađim. Igrajte se sa mešanjem i sklapanjem palete tonova, kako biste postigle najbolji efekat. Izbegavajte tamne i teške senke, oči će od njih izgledati umorne i starije nego što jesu. Osim toga, tamne senke i teška šminka nisu za svakodnevne prilike.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook

Zaprati nas na Instagramu