Šminka

Make-up trikovi

Make-up trikovi
Podeli dalje

makeup trikoviBilo da nosite jaku šminku ili tek rumenilo i sjaj, uz pomoć ovih make-up trikova izgledaćete bolje i lepše. Trikovi su tu da naglase ono što je pozitivno na licu, a prikriju eventualne nedostatke, stoga krenimo.

Bilo da nosite jaku šminku ili tek rumenilo i sjaj, uz pomoć ovih make-up trikova izgledaćete bolje i lepše. Trikovi su tu da naglase ono što je pozitivno na licu, a prikriju eventualne nedostatke, stoga krenimo.

Osnova svakog šminkanja je u dobroj pripremi. To znači da lice umijete i na njega nanesete hidrantnu kremu. Nakon toga, bilo da koristite blagu ili jaču šminku, uvek nanesite primer iliti bazu. Ova providna tekstura služi da šminka bude postojana i dugotrajna, bez razmazivanja i ostavljanja fleka. Nakon toga, sledi korektor, da prikrije sve one male nedostatke poput podočnjaka ili bilo kakvih promena na koži. Pravilo kojeg se trebate pridržavati pri izboru korektora jeste da treba da je svetliji od pudera, da korektor zelene boje prikriva i neutrališe crvenilo lica, žuti duboke i tamne podočnjake, dok svetli – roze korektor služi za kamufliranje. Nakon korektora nanosi se tečni puder – u nijansi što približnijoj vašem tipu kože. Za dame koje ne vole jaču šminku priprema je gotova – nanesite još sjaj i maskaru i potpuno ste spremne. A vi dame, koje negujete malo ”jači izgled” nastavite sa daljim šminkanjem.

Kada je u pitanju puder i pravilno nanošenje, uvek krenite od čela prema dole. Možete ga nanositi prstima ili kozmetičkim sunđerom, koji ste prethodno ukvasili i dobro iscedili. U slučaju da primetite da ste negde pogrešili, tipa, naneli previše ili vam se lice svetluca, nema brige – puder u prahu rešava stvar! Nanet u maloj količini, neutralisaće i matiraće sve greške. Nakon toga, sav višak uklonite širokom čistom četkom duge dlake.

Ako želite da istaknete oči, čineći ih većim i prodornijim, zaboravite na crni ajlajner ili olovku!
Umesto toga, opredelite se za olovke u zelenim, plavim ili ljubičastim nijansama koje ćete naneti tik uz liniju oka, kao i za senke svetlih nijansi – boje kajsije i bele. Senku nanesite u sam unutrašnji deo oka i malo niz uglove nosa, kao i uz samu ivicu obrva, oivičite ih tankom linijom olovke u nekoj od pomenutih boja i završite sa dva sloja masare u crnoj boji. Rezultat će biti zadivljujuć!
Kada je reč o skidanju šminke, umasirajte mleko ili losion za skidanje šminke minut-dva, kako bi tečnost bolje prodrla unutar kože i kvalitetnije očistila lice. Takođe, kada radite piling, nemojte zapostaviti i vrat; greška koju mnoge žene čine je uravo ta, što vremenom rezultira kvalitetno očuvanim licem ali ne i vratom i dekolteom. Što se tiče vode, nemojte se umivati previše hladnom ili vrelom vodom. To samo dovodi do pucanja kože i pojave vena na licu, što svakako nije lep prizor, a i ne prija koži. Naizmenično umivanje iliti prskanje hladnijom pa toplijom radi bolje cirkulacije je nešto drugo; mi govorimo o ekstremnim promenama, koje nikako ne gode koži lica. Takođe, ne preterujte sa količinom kreme koju nanosite na lice. Previše kreme uzrokuje da se sama koža ulenji i prestane da ispunjava svoje prirodne funkcije, što nikako nije dobro. Ako ni posle desetak minuta koža lica nije upila nanetu kremu, znak je da ste je naneli previše. Uklonite višak tapkajući papirnim ubrusom, ili se umijte i nanesite kremu ponovo – u manjoj količini od prethodne.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook