Šminka

Make-up za proleće leto 2012

Make-up za proleće leto 2012
Podeli dalje

make up trendoviNa nedavno održanoj nedelji mode u Parizu, pored predstavljanja novih komada garderobe, predstavljeni su i trendovi u šminkanju za predstojeću proleće/leto sezonu. Šta nam poručuju neka od najpoznatijih modnih imena, kada je trendi make-up u pitanju?
 

Na nedavno održanoj nedelji mode u Parizu, pored predstavljanja novih komada garderobe, predstavljeni su i trendovi u šminkanju za predstojeću proleće/leto sezonu. Šta nam poručuju neka od najpoznatijih modnih imena, kada je trendi make-up u pitanju?

Ukratko, u pitanju je davanje ličnog pečata kombinaciji retro i modernih trendova. Naglašene usne su ono što je zajedničko svim predstavljenim kreatorima na Pariskoj nedelji mode; u pitanju su nijanse crvene pa – isprobavajte i odaberite onu koja vam najbolje stoji ili izaziva najviše pažnje.

Kada je u pitanju šminkanje očiju, popularne ‘mačje oči‘ vraćaju se na velika vrata. Izgled kakav su imale Đina Lolobriđida, Sofija Loren i Brižit Bardo; a danas Anđelina Džoli, Kim Kardašijan, Eva Mendez – senzualan i seksi, prosto mami da niko ne skine pogled sa vas.

Pored njih, i dalje su ‘na cenismookey eyes, ovoga puta još naglašenije i dramatičnije. Dosta tamnih senki – od svih nijansi sive pa sve do crne; crne olovke za oči i ajlajneri, više slojeva maskare – mislite na punk, buntovne sedamdesete i you’ll get an idea.

 
Obrve su ove sezone naglašene i jake. Poput legendarne Liz Tejlor ili Bijonse i Kim Kardašijan, vraćaju modu šezdesetih i naglašene su bilo prirodnim putem, bilo senkama, olovkama radi upečatljivijeg i dramatičnijeg izgleda.

Obrazi su, u susret predstojećim sezonama, blagi i nenametljivi, za razliku od ostalih delova lica. Modni kreatori predlažu prirodnije i kao suncem okupan izgled nijansi i tonova, kada su rumenila u pitanju. Što bi naš narod rekao, zdravo rumene. Nežne kajsija, breskva i ostale rozikasto puderaste nijanse su nezaobilazan deo šminke koju trebate imati naredne sezone.

Divan detalj za naglašavanje celokupnog make-upa su svakako trepavice. Ako niste obdarene bogatim prirodnim trepavicama, brige nema jer – tu su veštačke! Ovog proleća i leta, akcenat će biti na lutkastim očima, tako da pravac u obližnje Lilly, DM ili Sephora radnje po vaše nove drugarice –veštačke trepavice, kako biste upotpunile izgled.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook