Šminka

Šminkanje očiju – smokey eyes

Šminkanje očiju – smokey eyes
Podeli dalje

Ništa nije toliko izazovno, seksi i privlačno kao te naglašeno ’zadimljene’ oči. Bilo za dnevne ili večernje varijante, smokey eyes način šminkanja će vas definitivno staviti u centar pažnje, htele vi to ili ne.

 

Kako na pravi način naneti senke i olovku, ko je najbolji primer ovog stila šminkanja i sve drugo, saznajte u tekstu koji sledi.

Kim Kardašijan je savremena celebrity ličnost – u prevodu – poznata je po tome što je poznata i, ma koliko je ljudi ne voleli, sve što dotakne i čega se seti – pretvara u zlato. Mnoge zvezde iz sveta filma i muzike pokušale su sa smokey eyes načinom šminkanja, ali nikome ne stoji tako savršeno kao njoj. Njena sposobnost za odlično našminkane oči gotovo da nema granica; debela linija crnog kreona u kombinaciji sa sivom, braon, ljubičastom pa i crnom senkom i više slojeva maskare, čine da žene širom sveta požele da su ona, makar na kratko. U kategoriji video priloga možete naučiti kako da se poigrate sa bojama i našminkate oči poput Kim Kardašijan.

 

Za pravilan smokey eyes efekat šminkanja, trebaju vam:

•    Svetla senka za podlogu
•    Paleta tamnih, međusobno usklađenih senki
•    Crna olovka za oči ili ajlajner
•    Maskara za volumen

Počinjete tako što na celi kapak nanosite svetlu senku kao podlogu (puderaste i nijanse slonove kosti, do bež), a potom duž ivice oka – gornjeg i donjeg kapka – iscrtavate deblju liniju, koju možete ublažiti čvrstom četkicom za šminkanje ili štapićem za uši. Nakon toga, nanosite najtamniju senku na gornji kapak, povlačeći liniju od sredine ka spolja (V oblika) kako bi se dobio efekat mačjeg izgleda. Malo senke nanesite i na spoljašnju ivicu donjeg kapka i ublažite ivice. Nešto svetliju senku iskoristite da osenčite gornji kapak – od sredine ka unutrašnjem uglu popunjavajući unutrašnjost, a prelaze ublažite čistom četkicom, blago utrljavajući tako da se dobije zamućen izgled. Na taj način, dobijate onaj prepoznatljiv postupan prelaz iz tamne nijanse u svetlu. Na kraju, nanesite crnu maskaru u dva ili tri sloja i šminkanje je gotovo.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment