Šminka

Pravila o mejk apu

Pravila o mejk apu
Podeli dalje

sminkaKao i sve drugo u životu, mejkap takođe ima svoja pravila kojih bi se svaka žena trebala pridržavati.

 

sminkaKao i sve drugo u životu, mejkap takođe ima svoja pravila kojih bi se svaka žena trebala pridržavati.

1.    Ne koristiti tuđu maskaru ili ajlajner. Oči su vrlo osetljive na microbe. Koristeći tuđu kozmetiku, možete inficirati oči. U tom slučaju, šminka nije jedino što ste sa prijateljicom podelile.
2.    Tečni puder i baza trebalo bi da odgovaraju vašoj prirodnoj boji kože. Svako malo uočljivije odstupanje od toga, nezaobilazno dovodi do oprečne razlike između lica i vrata. Pažljivo nanosite osnovu i puder, nežno utrljavajući, kako se prelaz brada/vrat ne bi primetio.
3.    Vlažite kožu pred odlazak na spavanje i ujutro, pre nanošenja šminke. To je odličan zalog za lepotu kože, ona će to znati da ceni. Na taj način, koži pomažete u mekoći, elastičnosti i zdravom izgledu.
4.    Ne koristite maskaru duže od tri meseca. Razlog – mikrobi, naravno. Tokom tromesečnog korišćenja, pored značajnog broja mikroba, maskara se i znatno isuši, što vašim trepavicama svakako ne prija.
5.    Koristite ajlajner ili olovku za oči racionalno. Previše istaknute oči, deluju neprirodno. Ako ne umete iscrtati pravu konturu čvrste ruke, vežbajte prvo sa olovkom, dok ne uznapredujete do ajlajnera.
6.    Održavajtre usne svežim. Ne postoji ništa bolje, do voćnog poljupca sočnih usana. U hladno vreme, negujte usne odgovarajućim balzamom, radi sprečavanja suvoće i ljušćenja usana. Leti, pak, možete naneti i sloj meda na usne, ostaviti desetak minuta i sprati mlakom vodom. Mmm, slatko.
7.    Uvek skidajte šminku pred spavanje. Ignorisanje ovog, nekada dosadnog, procesa, dovodi do preranog starenja kože, njenog oštećenja i suvoće, kao i bržu pojavu bora oko očiju.
8.    Ne slažite boju senke sa bojom odeće, osim ako nisu u pitanju bela, crna, braon ili siva. U svim drugim slučajevima, delovaćete preupadljivo i neprirodno. Takvo uparivanje boja deluje samo kod neutralnih tonova.
9.    Ne koristite rumenilo koje je više od dve nijanse ili tona tamnije od boje vaše kože. Ne spremate se za izvedbu u cirkusu. Glavno pravilo je da rumenilo nanosite preko jagodične kosti i blago ka ivicama usana.
10.    Senčenje, senčenje. Prirodan izgled je najbolji izgled. Bez oštrih ivica i suvišnosti. Bilo da nanosite senku ili rumenilo, uvek koristite adekvatnu četkicu za to.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook