Šminka

Senčenje lica – osnove

Senčenje lica – osnove
Podeli dalje

Ni šminkanje više nije kao što je bilo jer sada, pored uobičajenog treba znati uraditi i senčenje lica, o čemu govorimo u ovom tekstu.


Zvezde poput Kim Kardasian su prava makeup umetnička dela, naročito kada je u pitanju senčenje lica. Kako se to radi, koji se proizvodi koriste i šta nam sve treba saznaćete u ovom vrlo korisnom video prilogu.

Ono što vam mi možemo reći jeste da svako može ovladati ovom makeup Photoshop tehnikom, što ne znači da će ovaj način šminkanja prijati i pristajati svakom tipu kože. Neko ima nežnu i osetljivu kožu, nekome koža različito reaguje na proizvode; u svakom slučaju, isprobajte i vidite same. A sad malo o terminima:

Contouring: oblikovanje lica korišćenjem mat bronzera ili tečnog pudera, koji je par nijansi tamniji od prirodnog tena i nanosi se odgovarajućom četkom

Highlighting: isticanje delova lica korišćenjem svetlijeg korektora koji se utapkava prstima, sunerom ili adekvatnom četkom

Nakon što odgledate video, svratite do naše Facebook strane, gde vas čeka album sa foto uputstvima za senčenje lica, poput ovih:

image_1

image_7

A evo i još jednog odličnog uputstva za senčenje lica kao Kim Kardashian:


Podeli dalje

Facebook