Svakodnevna nega

Kako da masna koža lica više ne bude problem

Kako da masna koža lica više ne bude problem
Podeli dalje

Kako da masna koža lica više ne bude problem? Rešenje se nalazi među ovim redovima, pročitajte, primenite i neka blistavost bude od pravilne nege!

Kada pomenemo blistavost lica, uvek pomislimo na onaj blagi, a lepi sjaj koji naše lice ima kada je negovano.

Odlika zdrave kože jeste upravo ta mrvica vlažnosti koju ona ima. Koža pokazuje taman toliko hidratacije koliko je potrebno da naše lice bude lepo. Ono što nam ponekad izmiče i do čega ne možemo baš lako da dođemo, jeste upravo ta mrvica hidratacije.

Postoje neki načini da dođemo upravo do tog zdravog i blistavog izleda kože. Neki se načini tiču nege, a neki šminkanja. Svi su podjednako važni. Zato ćemo se njima danas malo pozabaviti.

Masna koža lica

Koža nekada ima običaj da se sija, ali ne zbog toga što je negovana i zdrava, već zbog masnoće. Masno lice predstavlja jedan ogroman problem, naročito leti, kada nas toplota i znoj dodatno opterećuju.

To je ona blistavost kože lica koja nam nikako ne imponuje i koje želimo što pre da se rešimo. Ključ ovog problema je nega, ali i šminka ovde ima važnu ulogu, pa ćemo malo govoriti i o njoj.

krema za masnu kožu lica

Masnoća i višak sebuma posledica su nepravilnog rada lojnih žlezda, zato se njima mora pozabaviti neko ko je stručan u toj oblasti. Ono što je važno, to je da nađete određeni broj preparata koji će pomoći da koža zablista u pravom smislu te reči.

Proizvodi za masno lice

Ima preršt proizvoda koje možemo koristiti kada mučimo muku sa masnim licem, ali ćemo se mi držati onih koji su najvažniji.

Na prvom mestu, to je dobra pena za umivanje. Odmah po ustajanju, potrebno je detaljno umiti lice, ali samo voda nije dovoljna. Sapuni umeju da isuše kožu, zato su pene za umivanje jako dobre da rastvore masnoću. Posle toga, koža će biti dovoljno suva, bez tragova masnoće, ali i dovoljno vlažna, kako ne bi zatezala.

Ovo nije dovoljno, potrebno je da posle toga iskoristite neki losion ili tonik za lice, kako bi pore bile potpuno čiste i kako posle toga ne bi bilo lučenja viška masnoće. To može biti i neki jači losion koji će napraviti blagi zaštitni film na koži, koji će biti kao zaštitna barijera za kožu.

Jedan od ključni proizvoda je i krema za masnu kožu. Uz odovarajuću i dobru kremu, možete biti sigurni da će situacija biti mnogo bolja i da ta nepoželjna masnoća, ona koju želimo da eliminišemo, u stvari više neće da nas muči.

Dobra krema za masnu kožu treba da ishidrira vaše lice. Iako često mislimo da je masnoj koži hidratacija nepotrebna, to je velika greška. Naime, ispod masnoće, hidratacija je nekada više nego neophodna. Lice ispod masnoće koja se luči može biti veoma dehidrirano. Zato je potrebno da dobrom kremom sprečimo lučenje sebuma, ali i da na pravi način pomognemo koži da bude zdrava.

Kada je ovaj uslov ispunjen, odnosno, kada smo postigli blistavost zdravljem naše kože, onda nam šminka samo može pomoći da budemo još blistaviji i lepši.

Puder za blistavu kožu

Pored toga što je važno da koža bude zdrava, i šminka nam može pomoći da nam koža lica bude lepša i blistavija.

Za kožu koja treba da bude blistava, bitno je kakav puder za lice koristimo. To je važno pitanje koje će vam pomoći da budete blistavi i lepi.

šminka za masnu kožu lica

Oni koji imaju masnu kožu bolje je da koriste pudere koji su mat. Dakle, oni puderi koji će upiti masnoću i koji će lice učiniti svežijim. Iako sada možda deluje paradoksalno, pošto mat puderi brišu blistavost, kod lica koje je masno, to je veliki plus.

Višak masnoće će biti uklonjen, a lice sjajno taman onoliko koliko je potrebno. Novi puderi su i nekomedoeni, tako da neće zapušiti pore, koža će preko nji moći lepo i komotno da diše. Vole ih i devojke koje nemaju masnu kožu.

Za one čija koža spada u normalni tip, za blistavost lica preporučujemo obične pudere. Njih možete parcijalno matirati, na pojedinim delovima lica. Oni će dati neopodnu dozu sjaja vašoj koži, pored toga što će prekriti nepravilnosti. Kada i koža upije, kada na nju lepo legnu, mogu da budu zaista savršen izbor.

Kada ih nadogradite bronzerom ili hajlajterom, oni će biti fantastičan trik u vašoj borbi za lepšu i blistaviju kožu, onu o kakvoj maštate.

Šminkanje bronzerom

Gotovo nezaobilazan u poslednjih nekoliko godina, kada je šminkanje u pitanju, bronzer će učiniti da vaše lice izleda fantastično.

Pored toga što u sebi ima sjajkaste čestice, bronzer i svojom bojom nijansira lice i čini da ono izleda blistavije. Preporučuje se da bronzer stavite svuda gde po prirodi stvari sunce može da obasja vaše lice i dekolte.

To su najčeše jagodične kosti koje vode do slepoočnica, ali i sam deo uz ivicu kose na čelu. Tu su i donje kosti vilice, odnosno brade, kao i ključne kosti na vašim grudima. Kada se na ove delove doda makar malo sjaja, u vidu to sjajkastog bronzera, a njih ima više vrsta, vaša koža će delovati mnogo svežije.

Pre svega u zimskom periodu, kada smo po prirodi stvari beli, ali i leti, kada je naša koža osunčana. Sa malo bronzera leti pojačaćete preplanulost svog lica i sjajno je istaći. Koža je sama po sebi veoma kvalitetnija i lepša leti, a sa ovim malim začinom biće još blistavija i sjajnija.

Rumenila takođe mogu da pomognu, ali ih izbeavajte u letnjem periodu, kada smo izloženi suncu. Dodatno crvenilo na obrazima može biti i loš potez. Jedino može prijati ako ga koristite kao deo večernje šminke, ali u maloj količini.

Nikako bez hajlajtera

Takođe jedan od trendova današnjice, onaj bez koga se šminkanje gotovo i ne može zamisliti, upravo zbog blistavosti koju daje licu, jeste i hajlajter.

Iako ne valja kada sa njim preterate, takođe nije dobro ako ni ne stavite hajlajter. Njega stavljamo na gornji deo jagodica, gore ka slepoočnicama. Upravo i služi da uz njega lice zablista, a šminka postane uočljivija i lepša.

Doprinosi zdravom i svežem izledu upravo tim svojim sjajem, ali nikako ne treba preterivati u njegovom korišćenju. Mnoge žene praktikuju da ga stave na unutrašnju stranu oka, što je takođe odličan potez. Pogled postaje onakav kao kada ste zaljubljeni, a vi delujete blistavije i lepše. Zato nećete pogrešiti ni ako ga tako upotrebite.

masna koža lica šminkanje

Još jednom, budite pažljivi da svoje lice ne hajlajtujete previše, jer ćete onda imati izgled takozvane „novogodišnje jelke”. A to niko ne želi. Dobro, možda kad je Nova godina. Svakako, znate na šta mislimo.

Budite pažljivi kada je šminka u pitanju i ona će biti vaš saveznik.

Blistavo našminkani

Pored pudera, hajlajtera i bronzera koje smo pomenuli, karmin i senka za oči takođe doprinose blistavosti vaše lica.

Ako se vratimo na početak ove priče, postaje jasno da je za blistav izgled na prvom mestu neophodna blistava koža. Nju možemo postići kontinuiranom i pažljivom negom. Blistavost se može takođe postići i tako što ćemo na usne naneti neku lepu, letnju boju ruža, koja će nas učiniti svežijima.

Neki zanimljiv ruž iskombinovan sa sedfastom senkom apsolutno može biti pun pogodak za lepotu naše lica, a da pri tom ne stavimo ni trunku pudera, hajlajtera ili bronzera. Oni će istaći lepotu naše kože i učiniti nas momentalno blistavima.

Sjajevi za usne takođe su pun pogodak jer i brzo nanesete, a pri tom su veoma efektni. Zato razmišljajte i u tom pravcu kada mislite na blistavost jer se ona može postići na različite načine.

Blistavost iznutra

Možda najvažniji momenat ako želite da blistate, jeste i ona blistavost iznutra. Ona se svakako oslikava i na koži. A za tu blistavost su zaslužni i redovan san, zdrava ishrana i izbegavanje poroka, kao što su cigarete i alkohol.

Znate kada se probudite, umorni i podbuli, sa velikim podočnjacima, pa ne možete da se prepoznate u ogledalu jer ste nekoliko noći posvetili radu ili zabavi. Iako se i rad i zabava preporučuju, sve treba da ima meru jer se na taj način štitite i štitite svoj fizički izgled.

Potrudite se da vam ishrana bude raznovrsna, a ishrana vaših emocija takođe na visokom nivou, kako bi i koža blistala. Čitajte lepe knjige, gledajte filmove, hranite dušu lepim sadržajima i siugrno će se to oslikati na vašem licu.

Blistavost koja je na nama, potiče iz unutrašnjosti našeg bića.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook

@organvlasti
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
 • Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
 • Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
 • Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
 • Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
 • Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊
.
.
.
#letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
 • Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu?
.
.
.
#instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
 • Odlazak legende 🖤
.
.
.
#janebirkin #modnaikona #zenezenama
 • Poruka dana, nedelje, godine.Jedna jedina Emma Thompson i biser mudrosti ✨Preuzeto sa TT naloga: Dana Berger | Acting coach
.
.
.
#savetdana #mozeiovako #zenakapodrska #vaznoje
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
7 dana ago
View on Instagram |
1/9
Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
Šta je smešno? . . . #mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
1 mesec ago
View on Instagram |
2/9
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏 . . . #petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
2 meseca ago
View on Instagram |
3/9
Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
Kristina je istinska #goat Grej anatomije. . . . #mozenamse #ljubavje #mozeiovako
3 meseca ago
View on Instagram |
4/9
Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
Objasnila 💓 . . . #barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
4 meseca ago
View on Instagram |
5/9
Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊 . . . #letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
4 meseca ago
View on Instagram |
6/9
Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu?
.
.
.
#instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu? . . . #instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
4 meseca ago
View on Instagram |
7/9
Odlazak legende 🖤 . . . #janebirkin #modnaikona #zenezenama
5 meseci ago
View on Instagram |
8/9
Poruka dana, nedelje, godine.Jedna jedina Emma Thompson i biser mudrosti ✨Preuzeto sa TT naloga: Dana Berger | Acting coach . . . #savetdana #mozeiovako #zenakapodrska #vaznoje
5 meseci ago
View on Instagram |
9/9
@organvlasti
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
 • Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
 • Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
 • Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
 • Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
 • Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊
.
.
.
#letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
 • Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu?
.
.
.
#instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
 • Odlazak legende 🖤
.
.
.
#janebirkin #modnaikona #zenezenama
 • Poruka dana, nedelje, godine.Jedna jedina Emma Thompson i biser mudrosti ✨Preuzeto sa TT naloga: Dana Berger | Acting coach
.
.
.
#savetdana #mozeiovako #zenakapodrska #vaznoje
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
7 dana ago
View on Instagram |
1/9
Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
Šta je smešno? . . . #mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
1 mesec ago
View on Instagram |
2/9
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏 . . . #petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
2 meseca ago
View on Instagram |
3/9
Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
Kristina je istinska #goat Grej anatomije. . . . #mozenamse #ljubavje #mozeiovako
3 meseca ago
View on Instagram |
4/9
Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
Objasnila 💓 . . . #barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
4 meseca ago
View on Instagram |
5/9
Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊 . . . #letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
4 meseca ago
View on Instagram |
6/9
Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu?
.
.
.
#instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu? . . . #instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
4 meseca ago
View on Instagram |
7/9
Odlazak legende 🖤 . . . #janebirkin #modnaikona #zenezenama
5 meseci ago
View on Instagram |
8/9
Poruka dana, nedelje, godine.Jedna jedina Emma Thompson i biser mudrosti ✨Preuzeto sa TT naloga: Dana Berger | Acting coach . . . #savetdana #mozeiovako #zenakapodrska #vaznoje
5 meseci ago
View on Instagram |
9/9