Svakodnevna nega

Brzi manikir – sredite nokte za svega 10 minuta

Brzi manikir – sredite nokte za svega 10 minuta
Podeli dalje

Da li je moguće uraditi brzi manikir kod kuće a da izgleda kao da je iz salona? Prateći naše savete – itekako jeste!

Problem sa manikirom kod kuće jeste što je potrebno i previše vremena da se nokti osuše – je l da? Kad ste u salonu, imate vremena da se opustite i nokte stavite pod sušač, uživate u muzici i masaži noktiju i prstiju dok čekate. Međutim, kada smo kod kuće i traže nas deca ili poslovi i obaveze samo čekaju na nas, moramo ubrzati stvari.

Ko zaista ima svo to vreme iz salona da sedi i miruje?

Ali ako prebrzo ustanete, rizikujete da zabrljate nokte nakon što ste ih tek namazali i sredili. Uh, ništa nije gore od toga. Srećom, uz jedan jednostavan trik, ne morate izdvajati dodatnih 20 minuta da biste čekali da se lak za nokte potpuno osuši. Sve što vam treba  za brzi manikir jeste posuda sa hladnom vodom. U pitanju je jedan od najstarijih beauty trikova, što se kaže, i provereno radi!

Voda ne mora biti ledena, ali možete baciti u nju nekoliko kockica leda sve dok prsti podnose hladnu temperaturu. Nanesite lak na nokte na uobičajen način – u dva tanka sloja; ako ste naneli predebeo sloj, ovaj trik nikako neće raditi i nokti se neće brže osušiti. Potopite prste u posudu, jednu po jednu ruku na po pet minuta. Na isteku pet minuta, lagano dodirnite nokat na malom prstu kako biste bile sigurne da je lak dobro setovan. i to je to! Cela “tajna” uspešnog i brzog manikira kod kuće.

brzi manikir

Nadamo se da će vam ovaj savet pomoći da vratite neke od tih dragocenih minuta u vaš dan, a istovremeno pomoći da izgledate i osećate se još bolje.  

A za kraj – ako vam treba i pedikir a nemate vremena ili ne želite u salon – imamo rešenje i za to! Naši uradi-sama pedikir saveti su sve što vam treba da noge zasijaju u punom sjaju ovog leta!


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook