Fitnes

Kako da skinete stomak za 14 dana!

Kako da skinete stomak za 14 dana!
Verovali ili ne, postoji brz i efikasan način kako da skinete stomak za 14 dana!

 

Bilo da ste se malo zaokruglili tokom zime ili vam treba brza metoda za skidanje naslaga u predelu stomaka, Prevention magazin je osmislio uspešnu rutinu koja pomaže da skinete stomak za 14 dana! Sve što vam treba jesu dobra volja, slobodno vreme i lopta za vežbanje.

A evo kako se sve postiže:

U pitanju je kombinacija kardio i vežbi za stomak i malo izmenjenog načina ishrane (svakodnevno izbacivanje 500 kalorija iz dnevne ishrane). Rutinu su osmislili Rafael Escamilla, profesor fizikalne terapije i Wayne Westcott, direktor istraživanja i ekspert za treninge snage.
Plan je sledeći:

Vežbe za stomak

(12 do 15 ponavljanja svake vežbe)
Između svake vežbe uraditi brze kardio vežbe: 2min preskakanja konopca, marširanje ili trčanje u mestu, penjanje uz stepenice ili skakanje na njih, ili skakanje iz mesta (Jumping Jacks). Ovo radite kako biste duplirali sagorevanje kalorija i ubrzali topljenje masti iz predela stomaka.

kako_da_skinete_stomak_za_14_dana_v
#1. Obrnuti trbušnjaci
Lezite na leđa, ruke opuštene kraj tela. Loptu stavite između nogu, stegnite je i podignite 10-15cm uvis (izdižući i kukove), stegnite mišiće nogu i stomaka, a kolena pomerajte ka grudima. U tom položaju ostanite jedan sekund i vratite se u prvobitni položaj.

(2-minutne kardio vežbe)

Lakša varijanta:  stegnite stomak i podignite loptu sa zemlje, bez da izdižete i kukove.
Teža varijanta: istovremeno izdižite ramena i kukove, dok dižete loptu nogama.

kako_da_skinete_stomak_za_14_dana_v1
#2. Rock&Roll
Početni položaj je na kolenima, nogu razdvojenih u širini kukova, postavite pesnice na loptu, a potom se, držeći telo uspravno i stomak zategnut, nagnite napred i laktovima oslonite na loptu. Ostanite tako 1 sekundu, a zatim se vratite u prvobitni položaj.

(2-minutne kardio vežbe)

Lakša varijanta: savijte kukove umesto što telo držite u uspravnom položaju ili se samo delimično oslanjajte laktovima.
Teža varijanta: dok balansirate laktovima, izdignite kolena i ispravite noge, oslanjajući se nožnim prstima i formirajte uspravnu liniju od pete do prstiju. Ostanite u tom položaju 15-30 sekundi i ponovite.

kako_da_skinete_stomak_za_14_dana_v2
#3. Ball curl
Sedite na loptu i nagnite gornji deo tela unazad sve dok vam kraj zadnjice ne bude na ivici lopte, a srednji deo i leđa na lopti, skupljenih nogu. Stavite ruke iza glave, udahnite i nagnite se unazad pritiskajući gornji deo tela na loptu, zatim izdahnite, stegnite stomak i zakotrljajte se unapred dok se gornji deo leđa ne podigne od lopte.

(2-minutne kardio vežbe)

Lakša varijanta: raširite noge dalje od širine kukova, za veću stabilnost, a ruke prekrstite preko grudi.
Teža varijanta: ispravite jednu nogu da bude paralelna sa podom i balansirajte na jednoj nozi; uradite pola ponavljanja, a zatim zamenite noge.

Fb komentari

1 komentar

Click here to post a comment

  • Zelena zrna kafe pruzaju jedinstvena jedinjenja hlorogene kiseline koje se ne mogu naci u visokom nivou u przenim zrnima kafe. Dokazano je da ovi aktivni sastojci pomazu u smanjivanju apsorpcije glukoze i, zbog toga, mogu pomoci u odrzavanju normalnog nivoa secera u krvi kod osoba kojima je secer u normalnog opsegu. Takvi efekti mogu da pomognu u kontroli gladi kao iu popunjavanju energetskih praznina. Savrsen partner za trio biljnih pojacivaca metabolizma su ketoni maline, ali ikompletan rang B vitamina sa Vitaminom C. Istrazivanja ukazuju na to da ketoni maline mogu pomoci u jacanju metabolizma masti, koje se moze iskoristiti za proizvodnju energije u telu.

Facebook