Ishrana i dijete

Super hrana za super energiju

Super hrana za super energiju
Podeli dalje

Ovo su namirnice, tzv. super hrana koju uvek treba imati pri ruci, kako biste povratili super energiju.

U vreme brzog života, neophodno je hraniti se koliko-toliko zdravo i dobro. Ako tu i tamo preskočite koji obrok, usled prebrzog rasporeda i kratkih rokova, imajte uvek nešto od sledećih namirnica pri ruci, kako biste povratili energiju.

brokoliBrokoli. Vrlo hranljiva namirnica, obiluje vitaminima, omega3 masnim kiselinama i hranljivim vlaknima. Obrok brokolija garantuje vam unos svih potrebnih supstanci za sitost i podizanje energije; dovoljno je da ga pripremite veče pre – obarenog na pari, ili ga pojedete uveče, nakon napornog dana.

Braon pirinač. Bogat vitaminima B kompleksa, braon pirinač izuzetno je hranljiv i dobar za podizanje energije. Osim toga, prisustvo magnezijuma, hranljivih vlakana i selena, čien ovu namirnicu izuzetno dobrom za žene, njihovo održavanje zdrave kilaže, snižava holesterol, a smanjuje i rizik od pojave raka debelog creva.

bademiBademi i orasi. Idealna grickalica – zgodni da ih svuda sa sobom ponesete, ukusni, siti i hranljivi i veoma zdravi. Osim što snižavaju visok holesterol i odlični su u prevenciji od kardiovaskularnih bolesti, generalno su dobri za srce zbg svojih Omega3 kiselina, mangana, vitamina E. U pauzama između obroka, gricnite po koji badem ili orah, povratićete energiju i učinićete dobro svom organizmu.

Narandže i kivi. Sočne i slatko ukusne, ove voćke prebogate su vitaminom C – prirodnim podizačem energije i odličnim borcem protiv malaksalosti, prehlada i nazeba. Odlični u zaštiti imuniteta, veoma su dobri izvori hranljivih vlakana i vitamina E, prijaju organizmu, hrane ga i revitalizuju. Bilo da ih jedete sirove ili konzumirate u obliku soka, narandža i kivi na dan za zdrav organizam i dan.

zeleni čajZeleni čaj. Bilo za početak dana ili pred spavanje, šolja zelenog čaja okrepiće vas, nahraniti telo i dušu i uneti mir i spokoj. Pročišćavanje i zaštita organizma, obnavljanje energije, održavanje vitkosti, pomoć pri glavobolji, migreni…samo su neka od fantastičnih svojstava ovog toplog napitka. Samo pogledajte narod Kine – mirni, spokojni i dugovečni – umnogome za sve to imaju da zahvale upravo zelenom čaju.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment