Zdravlje

Sirovo testo za kolače nije za jelo!

Sirovo testo za kolače nije za jelo!
Podeli dalje

Ma koliko suvišno zvučalo sirovo testo za kolače nije za jelo, a evo i zašto!


Znate kako to ide, spremate omiljeni kolač i tu i tamo malo probate testo, ostane vam na mikseru – u slast ga oližete, još ako ima čokolade, pa kako ne probati? Međutim, istina je da sirovo testo nije za jelo iz vrlo konkretnog i opasnog po zdravlje, razloga.

Tokom godina, vršena su razna ispitivanja upravo o tome, koliko je štetno jesti sirovo testo i šta sve ova navika može prouzrokovati u našem organizmu.

Konzumiranje sirovog testa može vas dovesti u rizik da obolite od Ešerihije Koli, bakterije koja je odgovorna za bolne i uporne infekvije urinarnog trakta. Ako to nije dovoljno da vas ubedi da ne jedete sirovo testo ne znamo šta jeste!

I još nešto. Znate one situacije kada deci dajete da se igraju sa testom dok vi spremate kolače i peciva? Preskočite i to. Bar danas postoji toliko bezbednijih i zdravijih alternativa od potencijalno kompromitovanog sirovog testa. Bolje sprečiti nego lečiti, zar ne?

U svakom slučaju, sad znate. Jedino testo koje treba jesti jeste ono koje je skuvano ili pečeno – termičkom obradom osiguravate uništavanje potencijalnih bakterija koje se u njemu nalaze i ne morate brinuti o ikakvoj zarazi.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook