Zdravlje žene

Šta su čakre i kako ih otvoriti?

Šta su čakre i kako ih otvoriti?
Podeli dalje

Znate li šta su čakre, kako deluju na nas i kako ih možemo otvoriti kako bi nam život bio ispunjen i usklađen?

 

Verovale ili ne, o tome šta su čakre i kako ih možemo otvoriti saznale smo iz jednog dečijeg crtanog filma! Nije šala; „Avatar“ je jedan od onih crtaća iz kojih – pored poučnih poruka za decu – i mi odrasli možemo naučiti štogod korisno, kao na primer čakre.

Čakre su važne jer pomoću njih postižemo ravnotežu unutar sebe, pre nego što je pokušamo doneti svetu oko sebe.

šta-su-čakre-i-kako-ih-otvoriti-v2

Postoji 7 čakri koje se nalaze uzduž tela. Sedam emotivnih jezerčića. Svako jezero energije ima svoju svrhu i može se zablokirati posebnom vrstom emocionalnog blata.

 

Prva je čakra zemlje koja se nalazi u bazi kičme. Odnosi se na preživljavanje, a blokira je strah. Čega se najviše plašiš? Neka ti strahovi postanu razotkriveni i neka tvoji strahovi otplove niz potok.

Sledeća je čakra vode i odnosi se na užitak, a blokira je krivica. Za šta kriviš sebe? Oslobodi se sve krivice iz sebe, prihvati realnost da su se stvari dogodile, ali im ne dozvoli da te zamagle i otruju ti energiju; oprosti sebi i pročisti se.

šta-su-čakre-i-kako-ih-otvoriti-v1

Treća je čakra vatre i locirana je na stomaku. Ova čakra odnosi se na snagu volje, a blokira je sramota. Koja je tvoja najveća sramota i koja su tvoja najveća razočarenja kod tebe same? Nikad nećemo pronaći ravnotežu ako budemo poricali bilo koji deo svog života. Prihvati i voli sve aspekte sebe, čak i greške koje praviš.

Četvrta čakra se nalazi u srcu, pripada ljubavi, a blokira je tuga. Oslobodi svu svoju tugu i osećaj gubitka i prihvati svu ljubav. Ljubav je oblik energije koji kruži svuda oko nas i rađa se u srcu u obliku nove ljubavi.

Peta u nizu čakri je čakra zvuka, nalazi se u grlu i odnosi se na istinu, a blokiraju je laži koje govorimo sebi. Ne smeš lagati o sopstvenoj prirodi. Oslobodi se poricanja i laži koje govoriš sebi i prihvati istinu o sebi.

Šesta čakra je čakra svetlosti, nalazi se u sredini čela, bavi se unutrašnjošću, a blokira je iluzija. Najveća iluzija ovog sveta je iluzija podele. Za sve ono što misliš da je odvojeno i različito je u stvari deo celine. Mi smo svi jedan narod, ali živimo kao da smo odvojeni. Svi smo povezani i sve je povezano.

šta-su-čakre-i-kako-ih-otvoriti-v

Sedma čakra je čakra misli i locirana je na vrhu glave, bavi se čistom kosmičkom energijom a blokira je zemaljska povezanost. Oslobodi se svih svojih zemaljskih vezanosti i svega čemu si privržena. Moramo naučiti da se oslobodimo stvari i ljudi za koje smo vezani, što ne znači da sve to zaista i nestaje, već samo dozvoljavamo da kroz nas teče čista kosmička energija.

 

Zašto ovo radimo? Ako znamo da smo satkani od energije, da je sam život jedna energija a čakre delovi energije koje utiču na različite emocije, njihovim otvaranjem i uspostavljanjem ravnoteže postižemo mentalni i fizički mir i zdravlje. Barem tako kažu istočnjačka učenja.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook