Žena danas

Meganmarklovati – novi termin za odlučnost i ljubav prema sebi

Meganmarklovati – novi termin za odlučnost i ljubav prema sebi
Podeli dalje

Meganmarklovati – može biti i novo značenje termina mentalno zdravlje nema cenu! Donosimo vam sve detalje o tome kako je Megan Markl postala glagol i zašto!


Nama se baš baš sviđa, a vama? Meganmarklovati je novi termin koji je nastao ovih dana, a odnosi se na cenjenje sebe i svog Ja. Evo šta o tome pišu svetski mediji.

Naime, znamo da /mentalno/ zdravlje nema cenu i da treba učiniti sve što je do nas da se sklonimo od svega onoga što nam ne prija, napustimo situaciji/okruženje/osobu koja nam narušava smirenost i mentalno zdravlje. E pa, usled svega što se proteklih meseci dešavalo u britanskoj kraljevskoj porodici i poteza koji su napravili Megan i princ Hari, nastao je izraz kojem se mnogo radujemo 😊

Na šta se, tačno, odnosi termin meganmarklovati?

Prema pisanju Guardiana, Megan Markl je postao glagol i odnosi se na to da cenite sebe i svoje zdravlje, imate petlju i dovoljno samopoštovanja, znate gde su vam granice i preko čega ne prelazite. Dovoljno je da uradite jednu Gugl pretragu njenog imena, pa da vam bude jasno zbog čega je termin nastao i kako mu se smeši svetla budućnost, a možda i ulazak u Oksfordov rečnik termina.

Bilo kako bilo, Guardian dalje navodi u kojim sve situacijama termin meganmarklovati može da se koristi. Pa, krenimo redom.

Meganmarklovati kad uveče izlazite

Odnosi se na to da imate samopoštovanja, znate sopstvena ograničenja – naročito kad je u pitanju alkohol.

Nećete reći: “Ne zanima me da meganmarklujem, ima da đuskam na stolu dok bivšem budem slala poruku sa rečima Bijonsine pesme”

Recite: “Večeras kad izađem, tako ću meganmarklovati!”

Meganmarklovanje u vezama

Ovo se naročito odnosi na bivše. Sledeći put kad vam u gluvo doba noći od njega stigne poruka “Budna?” (bacite pogled na Mudrolije o tome), slatko ćete ga i dostojanstveno meganmarklovati.

Nećete reći: “Ma, neću ga meganmarklovati.. samo zato što mi nije odgovorio na prethodnih ___ poruka, verovatno je bio zauzet…”

Recite: “Bivšeg sam totalno meganmarklovala noćas kad mi je poslao poruku i nemam nameru da mu ikad odgovorim”.

Meganmarklovanje na poslu

Kad su u pitanju poslovne situacije i odnosi, ovaj termin može značiti da shvatite kakva ste prilika za firmu u kojoj ste i da, ako u njoj nema poštovanja i razumevanja za vas, nema ničeg lošeg u tome da je napustite.

Nećete reći: “Meganmarklovaću ih kad nađem vremena da osvežim LinkedIn profil ili nađem bilo kakav rezernvni posao…”

Recite: “Razmišljam da ih meganmarklujem jer niti sam dobila povišicu u poslednje dve godine, niti imam opciju za rast. Ionako ću više i šansi i novca zaraditi putem Instagrama kao influenser nego ostankom u firmi gde se prema meni ne odnose kako treba”.

Pozdravljamo inicijativu da ovaj termin postane sinonim za snažne, samouverene, odvažne devojke i žene; žene koje – uprkos svima i svemu – ne daju na sebe, svoje Ja, svoj mir i integritet. Jednostavno, krajnje je vreme da se sve mi – u situacijama i sa ljudima gde nam ne prija da smo – okrenemo i pođemo u drugom smeru. Same, samosvesne, odlučne i svoje. Jer, u svakoj od nas čuči po jedna savremena princeza 🙂


Podeli dalje

Facebook