Posao

Najbolji savet Ričarda Brensona o karijeri

Najbolji savet Ričarda Brensona o karijeri
Podeli dalje

Šta najbolji? Bilo koji savet Ričarda Brensona o karijeri je 100% usvajanje jer Virgin imperija i sve što je tokom svoje karijere izgradio.


Iako svetom bivstvuje mnogo (samo)proklamovanih uspešnih poslovnih ljudi, Ričard Brenson je jedan od onih koji ima čime da se potkrepi. Kao neko ko je u detinjstvu imao probleme sa disleksijom, mučio se u školi i jedva je završio, sve što je do danas postigao svakako ima svoju težinu. Zbog toga i prenosimo i usvajamo njegov savet o karijeri a koji je, gle čuda, došao od njegove majke! Kako kaže ona izreka: iza svakog uspešnog muškarca…?

Govoreći za jedne lokalne novine, a što su posle preneli svi veći mediji, Ričard je podelio savet koji je od majke dobio kad je imao 5 godina, a koji mu je umnogome pomogao da dođe do svega što je u životu postigao. Šta je to što mu je majka rekla, a da je imalo tolikog uticaja?

„Nikad ne gledaj unazad sa žaljenjem – kreni na sledeću stvar.“

Kreni na sledeću stvar, kreni napred. I, kad malo razmislimo, zaista je u pravu. Bilo da ste u zapećku sa nekim radnim zadatkom ili se nalazite na prekretnici i ne možete da prelomite. Napravite taj korak, taj skok napred i vidite šta će da se desi. Šta imamo od stajanja u mestu i žaljenja? Za propuštenom prilikom, nečim što smo rekli, nismo uradili, pogrešnom odlukom? Samo taj jedan pokret ka napred može učiniti da se stvari promene.

savet-ričarda-brensona-o-karijeri-1

A situacija u kojoj je Brenson dobio taj savet od majke? Za razliku od većine roditelja, mama Eva je sina želela u tom uzrastu da ovom vrednom savetu nauči kroz praktični primer. Prema njegovim rečima, nekih 4.5km od kuće, u povratku iz kupovine, ostavila ga je na sred puta i rekla mu da se sam vrati. na taj način, želela je da mu pomogne da prevaziđe stid i nauči da pita druge za pravac. Radikalno ili ne tek, ta lekcija mu je ostala usađena u njegov čitav poslovni put.

Zaključak?

Usmerite pažnju i energiju na ono što dolazi umesto na ono što je iza vas. Ako osećate da stagnirate, želite i možete više – šta čekate? Krenite napred. Pogledajte koliko dobrog je Ričardu donelo.

 

Izvor


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook