Posao

Najstresniji poslovi modernog doba

Najstresniji poslovi modernog doba
Podeli dalje

Da li znate koji su to najstresniji poslovi modernog doba? Ako se vaš posao ne nalazi na ovoj zvaničnoj listi o 10 najstresnijih poslova, budite srećni i zadovoljni jer imate divno radno mesto 🙂

Američki odsek za rad i zapošljavanje uradio je analizu poslova današnjice i došao do liste koja jasno pokazuje koji su to najstresniji poslovi na svetu. Naravno, svaki posao sam po sebi nosi određenu dozu stresa, ipak, neki opterećuju više od drugih.

Kako bi došli do liste od 10 poslova koji izazivaju najviše stresa, istraživači su ispitali odnos radnog mesta sa visinom tolerancije koju zaposleni mora posedovati i evo rezultata.

10 najstresnijih poslova na svetu su:

1. Urolog
2. Asistent anesteziologa
3. Medicinska sestra anestetičar
4. Telefonski operater
5. Akutne medicinske sestre
6. Plesači
7. Akušeri i ginekolozi
8. Dispečeri u policiji, vatrogascima i hitnoj pomoći
9. Hirurzi
10. Tranzitna i železnička policija

mlada žena čita poruku na telefonu
Naravno, treba imati na umu da se ova lista odnosi na Sjedinjene Američke Države, ali je zanimljiv podatak da čak 6 pozicija zauzimaju radna mesta u zdravstvenom sektoru. Takođe, dispečeri i teleoperateri su pokazatelj da i posao za stolom ima itekako stresnih posledica na zdravlje zaposlenih.

Punu listu najviše i najmanje stresnih poslova možete pogledati i prostudirati na sajtu O*NET-a, organizacije koja je sponzorisala samo istraživanje. Zanimljivosti radi, najmanje stresan posao je posao modela, a za njim i kurira.

Šta mislite, kako bi izgledala lista najstresnijih poslova na teritoriji Srbije?


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook