Saveti

Šta nas čini starijima

Šta nas čini starijima
Podeli dalje

Na ulicama možete videti starije žene, koje izgledaju 10-15 godina mlađe, a opet, možete se susresti sa devojkama koje izgledaju starije isto toliko. To se dešava iz razloga što dosta njih su neupoznate sa listom stvari koje nas šine starijima nego što jesmo.

Na ulicama možete videti starije žene, koje izgledaju 10-15 godina mlađe, a opet, možete se susresti sa devojkama koje izgledaju starije isto toliko. To se dešava iz razloga što dosta njih su neupoznate sa listom stvari koje nas šine starijima nego što jesmo.

1.    Seda kosa  
Seda kosa se može pojaviti već u razdoblju od 17-te do 25-te godine, kod nekih devojaka. Stres, dijete, hronične bolesti – neki su od razloga za pojavu preranih sedi. Naučnici su mišljenja da pojava sedih pre 30-40 godine ukazuje na nedostatak kalcijuma u organizmu. Kako sprečiti pojavu preranih sedih, ili njihovo širenje ? Jesti zdravu hranu, uzimati vitamine, baviti se sportom, izbegavati stress koliko god je to moguće. U krajnjem slučaju, boje za kosu su tu – od onih prirodnih: kolor šamponi, kane; do onih sa hemijskim sastavom.

2.      Zapuštene ruke    
Šta može biti gore od suve, ispucale, isperutane i neodržavane kože ruku ? Ova tema je nezaobilazna u zimskom periodu, ali nega ruku je celogodišnji posao. Svoje ruke zaštitićete ako sudove i podove perete sa odgovarajućim rukavicama; ma kako Vam se to neugodnim činilo, verujte, vaše ruke znaće to da cene. Koristite i adekvatne kreme za ruke, sa dodatcima kamilice, aloe vere, glicerina. Ako primetite pojavu pigmentacije na koži, a da joj vreme nije, svakako biste trebali proveriti stanje jetre kod lekara.

3.   Opušten vrat  
Taj izdajnik vrat ! Koža na vratu je izuzetno tanka i tako podložna preranom starenju. Nega kože vrata trebala bi da bude svakodnevna i sa pažljivošću, kao što činite sa kožom lica. Takođe, povedite računa u kom vam je položaju glava dok spavate. Ortopedski jastuk je sjajan pomoćnik u održanju kože vrata mladim. A zimi, topao šal nije samo modni detalj, već i odličan štitnik od oštrih vetrova i pucanja kože.

4.    Umoran izgled          
Problemi na poslu, životu, porodićnom životu uopšte – i eto Vas, šetate ulicom, izgledajući tužno ili umorno. Trebalo bi da znate da u tim momentima, izgledate starije nego što jeste. Problem u izgledu ukazuje da vam život nije kako treba, što ume i da udalji ljude od Vas.
Volite život, radujte se malim stvarima, družite se sa ljudima, ne osamljujte se. Svako od nas ima, ili će se u nekom momentu susresti sa problemima, oni su sastavni deo življenja. Naučite da volite život i gledajte na stvaari sa vedrije strane.

5.    Garderoba koja nije u skladu sa godinama        
Zaqmislite mladu devojku u dugoj uskoj suknji, tamne boje i zatvorenoj košulji; naravno delovaće znatno starija i ozbiljnija nego što jeste. Isto tako, neka od dama u kratkoj tesnoj haljini, delovaće neozbiljno i neadekvatno. Odeću bi trebalo prilagoditi godinama u kojim smo i začiniti malo nekim ličnim pečatom.  

6.     Svetla šminka                
Šminka, kao glavni atribut svake žene, generalno, čini nas starijima. Svetli tonovi, pastelne nijanse, optički nas čine mlađim, da ne kažem nevinijim. Sa druge strane, izreka manje je više – u ovom slučaju, ne pokazuje se kao tačna.

7.      Bore          
Bore su glavni i najočigledniji dokaz starenja kože. Iz tog razloga, kozmetičke kuće su u stalnoj borbi između sebe, izbacujući inovativne pomade i kreme protiv bora i starenja. Mlađe devojke trebalo bi da upamte da je mnogo lakše raditi na prevenciji nego suzbijanju bora. Zato, kreme sa zaštitnim faktorom i redovna nega kože = produžen mlad izgled.

8.     Opušteno telo       
Zabluda je da samo žene u izvesnim godinama imaju celulit. Bilo mlade ili one starije, punije ili vitkije, dosta žena danas ratuje protiv celulita. Balansirana ishrana, sport, masaža spornih delova tela, upotreba anti-celulit krema, sve to u kombinaciji pomaže u otklanjanju ovog napasnika.

9.     Opekotine od sunca            
Prekomerno sunčanje – bilo prirodno ili u solarijumu, isušuje kožu, doprinoseći njenom bržem starenju. Rešenje ? Budite umerene u svemu i redovno održavajte vlažnost kože odgovarajućim kremama.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook