Gastronomija

Recepti sa kuvanim jajima

Recepti sa kuvanim jajima

Svakog Uskrsa ista priča: koji su to recepti sa kuvanim jajima koji će poslužiti da korisno utrošimo sva ona nepojedena jaja? Evo naših predloga.

Naravno, recepti sa kuvanim jajima ne bi bili to što jesu da među njima nema Mimoza salate, zar ne? 🙂 Evo kako smo je mi napravili:

Potrebno:
2 krompira
5 jaja (volimo bogato!)
150g pilećeg parizera
150g kačkavalja
2 pavlake
1 veće pakovanje majoneza
so

recepti-sa-kuvanim-jajima-v

Priprema:
Krompir dobro oprati i obariti ga u ljusci; sačekati da se dobro ohladi pre ljušćenja i dalje pripreme. Za to vreme, izrendati kačkavalj, 3 jaja i 2 belanca (žumanca ostaviti za kraj). Ohlađeni i oljušteni krompir izrendati na krupnije rende i krenuti sa spremanjem salate po sledećem postupku. U posudi u kojoj ćete služiti salatu stavite krompir i utisnite da prekrije dno, preko namažite pavlakom, pa ređajte sitno seckan (ili rendan) parizer, premaite majonezom, a zatim nanesite rendana jaja i kačkavalj, pa premažite pavlakom. Na samom kraju, pospite preostali kačkavalj i završite sa preostala dva žumanceta koja ste takođe sitno izrendali. Prateći uputstva, Mimoza salata izgledaće ovako:

recepti-sa-kuvanim-jajima-v1

I savršeno će ići uz pečenje i bilo kakav mesni obrok, a odlična je i kao obrok salata, sama po sebi 🙂

 

Sendvič sa jajima

Ko ne zna za ovakve sendviče iz detinjstva, taj ne zna šta je dobro! Sećam se da nam je tata znao uveče pripremati i staviti u frižider da jedemo pred odlazak u školu (on i mama su rano odlazili na posao), a sećam se da smo ih često znali praviti i za rođendane koji su se proslavljali u našem domu, za razliku od današnjih u igraonicama 🙂 U svakom slučaju, sendviči sa jajima se prave nikad lakše: namaz po želji, parče suvog mesa, kolut paradajza, kolut jajeta, kolutići kiselih krastavčića i za kraj rendani kačkavalj. Kakva bomba! 🙂

Fb komentari

Facebook