Kuhinja

Grilovana piletina sa limunom i belim lukom

Grilovana piletina sa limunom i belim lukom
Podeli dalje

grilovana piletina sa limunom i belim lukomNišta kao dobro marinirana piletina na roštilju! Na sajtu Fitness Republic pronašla sam ukusan i zdrav recept za grilovanu piletinu sa limunom i belim lukom, čija je priprema brza i jednostavna.

Ništa kao dobro marinirana piletina na roštilju! Na sajtu Fitness Republic pronašla sam ukusan i zdrav recept za grilovanu piletinu sa limunom i belim lukom, čija je priprema brza i jednostavna.
 
Potrebno:
180ml vode
1/3  šolje maslinovog ulja
2 kašike limunove kore
¾ kašike belog luka u prahu
1 kašika soli
4 čena belog luka
1kg piletine sa sve kožom

Priprema:

Izmešati sve začinske sastojke (ako ne volite maslinovo ulje, zamenite ga suncokretovim) u plastičnoj kesi za hranu i nakon toga dodati komade piletine. Zatvoriti dobro kesu, prodrmati je i ostaviti u frižideru 1 do 2h, uz povremeno pevrtanje, kako bi se marinada dobro upila u meso.
Zagrejati eletrični gril ili raspaliti roštilj i izvaditi meso iz marinade. Položiti meso (kožica je na gornjoj strani) na roštilj koji je na umerenoj temperaturi, poklopiti i ostaviti 15 minuta. Nakon isteka vremena, okrenuti meso i uz povremeno kontrolisanje, peći još20 do 40min, a na temperaturi od 170-180 stepeni.
Služiti uz pire ili pomfrit, pirinač i sezonsku salatu.
 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook