Kuhinja

Sveža doza vitamina za nove generacije

Sveža doza vitamina za nove generacije
Podeli dalje

Roditelji su nam se zabavljali uz nju, mi odrastali, a sad stiže sveža doza vitamina za nove generacije! Ne znate o čemu je reč?

 

Te, sada već daleke 1969. godine, desio se mali korak za čoveka, a veliki za čovečanstvo – Neil Armstrong postao je prvi čovek koji je kročio na Mesec, a Richard Nixon je postao predsednik Amerike. Iste godine, desio se i čuveni Woodstock sa preko 400.000 posetilaca koji su uživali u muzici najpoznatijih muzičara tog vremena i protestovali protiv rata u Vijetnamu. 1969. godina ostaće upamćena i kao godina u kojoj je izašao „Abbey Road„, poslednji zajednički album čuvene britanske grupe The Beatles.

 

Malo dalje, u jednoj malenoj zemlji i unutar farmaceutskih zidina Plive, nastao je instant napitak po imenu Cedevita i, za svega 46 godina, postao je sinonim za pojam vitamini u čaši i zdrav osvežavajuć napitak.

 

sveža_doza_vitamina_v

 

Cedevita je napitak koji je u velikoj meri obeležio i moje detinjstvo (dok nisam spoznala čari Coca Cole, al’ to je za neku drugu priču); sveža doza vitamina često me je čekala na stolu u povratku iz škole, a leto nije moglo da prođe bez svakodnevnog osveženja u vidu ledene i slatke Cedevite. Svi u kući smo je pili, neki nastavili i do današnjih dana, a nove generacije polako upoznajemo sa njom.

 

Uvek i svuda jedan je od slogana koji prati ovaj osvežavajući napitak i zaista je tako. Kod kuće, u pokretu, u kafiću – lako dostupna, još jednostavnija za napraviti, a višestruko korisna i kao osveženje i kao instant doza svežih vitamina. Za one koji ne znaju ili su zaboravili, u pitanju su vitamini B kompleksa, C i E, koji doprinose normalnom funkcionisanju nervnog sistema, boljoj koncentraciji i sveopštem zdravlju.

 

sveža_doza_vitamina_v1

 

A ako baš niste fan narandže, tu su još i limun, menta i limun, zova i limun, limeta i grejp – nema šta nema! 🙂

 

Ja sam, kroz godine, ostala verna upravo narandži; a koji je vaš omiljeni ukus?


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook